Εντυπωσιακές επιδείξεις μόδας και ξεχωριστοί καλεσμένοι την 2η μέρα της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας

Το 34ο Athens Fashion Week  συνέχισε το εντυπωσιακό του πρόγραμμα στον υπέροχο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές μόδαςαλλά καιΕλληνικά fashion brands, παρουσίασαν μοναδικές δημιουργίες ενώ πλήθος προσκεκλημένων από το καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.

Η Χρυσάνθη Φαρμάκη με το fashion brand CFCouture, άνοιξε το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας με την νέα της συλλογή. Στο CFCouture, ενσωματώνεται η ουσία της τέχνης και της ατομικότητας στον κόσμο της μόδας. Η επωνυμία είναι δημιουργία της Χρυσάνθης Φαρμάκη, μιας γυναίκας με πάθος για τις τέχνες και με την πεποίθηση ότι η μόδα δεν είναι μόνο το ντύσιμο, είναι μια στάση, μια μορφή αυτοέκφρασης και μια γιορτή της μοναδικής ομορφιάς και του στυλ κάποιου.

ATHENS FASHION WEEK 34η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΣΑΡΕΛΑ CATWALK CFCOUTURE
ATHENS FASHION WEEK 34η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΣΑΡΕΛΑ CATWALK CFCOUTURE
ATHENS FASHION WEEK 34η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑ ΖΑΠΠΕΙΟ ΑΠΟΨΗ ΦΙΝΑΛΕ ΟΜΑΔΙΚΗ CFCOUTURE ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΜΟΝΤΕΛΑ

Στη συνέχεια, ο Έλληνας σχεδιαστής διεθνούς εμβέλειας Δημήτρης Ντάσιος ο παρουσίασε τη νέα του συλλογή για Άνοιξη -Καλοκαίρι 2024 «Περί Θέρους».Μια διαδρομή στην Ελληνική Παράδοση και πως αυτή έρχεται σε διάλογο με το σήμερα μέσα από φόρμες που σηματοδοτούν την ελληνικότητα και πόσο αυτές μπορούν να είναι διαχρονικές.

 

CATWALK DIMITRIS DASSIOS
CATWALK DIMITRIS DASSIOS
ΟΜΑΔΙΚΗ DIMITRIS DASSIOS ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΜΟΝΤΕΛΑ

Ο σχεδιαστής χρησιμοποιεί υφάσματα μόνο από φυσικές ίνες τα οποία είναι δουλεμένα στον αργαλειό: λινά, παραδοσιακά κεντητά βαμβακερά και αιθέρια chiffon. Εμπλουτίζει τις δημιουργίες του με αυθεντικά, μοναδικά, παραδοσιακά κεντήματα. Στη φετινή συλλογή ο σχεδιαστής Δημήτρης Ντάσιος, συνεργάστηκε  με τους εικαστικούς Έφη Wagner Ματσούκα, τη Σοφία Δατσέρη και τον Βασίλη Γρίβα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τον Δημήτρη Στρέπκο και  το fashion brand Celebrity Skin. Η επίδειξη μόδας ήταν αφιερωμένη στην μνήμη της κολλητής φίλης του ΚάτιαΝικολαΐδου που έφυγε από τη ζωή τόσο νέα.

CATWALK CELEBRITY SKIN
CATWALK CELEBRITY SKIN
CELEBRITY SKIN ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΜΟΝΤΕΛΑ

Τίτλος της συλλογής “Daydreaming A poem for Katia”  όπου 15 celebrities και 20 μοντέλα στην πασαρέλα έδειξαν τις avant garde δημιουργίες του σχεδιαστή ο οποίος κλείνει 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική μόδα.  Το show ξεκίνησε με ένα video fashion clip με την ΚάτιαΝικολαΐδου  και η έναρξη έγινε με το ρούχο που αγάπησε πολύ η ίδια και το είχε φορέσει σε παλιότερη επίδειξη. Το μήνυμα του σχεδιαστή: «Σκοπός είναι να αγαπάμε την μόδα και την χαρά της ζωής. Το tribute γίνεται με σκοπό να θυμόμαστε την Κάτια χαρούμενη, δημιουργική και σέξυ.  Ένα υπέροχο πλάσμα που φώτισε την ζωή μας Όχι δάκρυα αλλά γέλια,χορός, λάμψη και τέχνη».

Στηνσυνέχεια,το fashion brand Christine & Joe παρουσίασετηνLuminous Waves collection. Η Chrisrine & Joe Couture & Haute Couture συλλογή των Tζο Τόγκου & Χριστίνας Παππά καθρεφτίζουν φεγγαρόφωτες αντανακλάσεις σε απρόσμενους κυματισμούς.

CATWALK CHRISTINE & JOE
CATWALK CHRISTINE & JOE
ΦΙΝΑΛΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΜΟΝΤΕΛΑ CHRISTINE & JOE

Βυθός, χρυσάφι, ασήμι, πούδρα, γυαλισμένο μαύρο και μέντα τα αγαπημένα χρώματα της συλλογής.Πολύτιμες δαντέλες παντρεύονται απρόβλεπτα μεταξύ τους, δένονται με υπερβολικούς φιόγκους και σιφόν κυματιστά βολάν.

Ο οίκος δηλώνει την ταυτότητα του, και τι μοναδικό μπορεί να δημιουργήσει στην κάθε μία μοναδική ΓΥΝΑΙΚΑ, φωτίζοντας το ιδιαίτερο της στυλ και αναδεικνύοντας την λάμψη της.

Την ημέρα έκλεισεο διάσημος σχεδιαστής μόδας Malan Breton ο οποίος ήρθε από την Αμερική αποκλειστικά για το Athens Fashion Week  για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την νέα του συλλογή εμπνευσμένη από την εποχή του Glam Rock της δεκαετίας του 1970. Σχεδίασε μια συλλογή φτιαγμένη από δέρμα, σουέτ, πούλιες και μετάξι, σε χρώματα μαύρης λάκας, λαμπερού λευκού, δαμάσκηνου και φλογερού κόκκινου. Το AW24/25 είναι μια οπτική συμφωνία παρακμής και αίγλης που συνδυάζει το μυστήριο της πιο λαμπερής εποχής στη μουσική και τον κινηματογράφο, οι Queen, οι Bowie, οι KISS και οι NY Dolls ενέπνευσαν σε μεγάλο βαθμό τον Malan Breton.

ATHENS FASHION WEEK 34η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΣΑΡΕΛΑ CATWALK Malan Breton
ATHENS FASHION WEEK 34η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΣΑΡΕΛΑ CATWALK Malan Breton
ATHENS FASHION WEEK 34η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑ ΖΑΠΠΕΙΟ ΑΠΟΨΗ ΦΙΝΑΛΕ ΟΜΑΔΙΚΗ Malan Breton ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΜΟΝΤΕΛΑ

Ο Breton στράφηκε στο κοστούμι ως αφετηρία για να δείξει το όραμά του, στη συνέχεια εφηύρε εκ νέου κάπες, δραματικές λεπτομέρειες στους ώμους και χρησιμοποίησε χειροποίητα καρφιά, κομμένα κρόσσια και κρυστάλλινα στοιχεία για να ζωντανέψουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Και όλα αυτά, προς τιμήν πολλών από τους μουσικούς που τον ενέπνευσαν ως νέο μουσικό, χορευτή και καλλιτέχνη, πριν ανακαλύψει την αγάπη του για τη δημιουργία μόδας. O Malan Breton ντύνει celebrities από κάθε γωνιά του πλανήτη από την Ariana Grande και τη Lorde μέχρι την Priyanka Chopra και την Maye Musk. Η σοπράνο Courtney Ann Mills συνόδευε μουσικά το fashion show δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για την συγκεκριμένη συλλογή.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη ημέρα της AFW: Μπέσυ Αργυράκη, Σοφία Αρβανίτη,Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Νίκος Γεωργιάδης, Ιφιγένεια Τζόλα, Μαρία Κορινθίου, Κατερίνα Τσάβαλου, Βασίλης Ζούλιας, Περικλής Κονδυλάτος Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Σοφία Βόσσου κα.

Η εκδήλωση καλύφθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας μας αλλά και από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα από την Αμερική το δημοφιλές site μόδας Fashion Week Online.com, από την Μέση Ανατολή το LOfficiel Arabia, από την Σερβία τα περιοδικά Harpers Bazaar και Grazia Serbia και από την Αγγλία το Voir Fashion Magazine.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία πραγματοποιείτε η έκθεση “Fashion PanoramaThe Italian NewWave”υπό την επιμέλεια της VogueItalia. Στην συγκεκριμένη έκθεση οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες 10 νέων Ιταλών σχεδιαστών μόδας και fashionbrands:  ACT N°1, Gisèle, Cormio, Lessico familiare, Magliano, Marco Rambaldi, Medea, Panconesi, Niccolò Pasqualetti, SSHEENA, οι οποίοι επιλέχθηκαν για την μοναδικότητα της ματιάς και της δημιουργικής τους προσέγγισης.

Στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής συνεισφοράς, αυτή τη σεζόν, η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας στηρίζει το σημαντικό έργο της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ (Hellenic Olympians Association) είναι ο επίσημος συλλογικός φορέας των Ελλήνων αθλητών που έχουν συμμετάσχει σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς  Αγώνες, αναγνωρισμένος τόσο από την Διεθνή και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και από την World Olympians Association  που αριθμεί 108 μέλη σε όλο τον κόσμο. Αποστολή της ΕΣΟΑ είναι η προαγωγή του Αθλητισμού, της Υγείας, της Περιβαλλοντολογικής Ευαισθητοποίησης, της Παιδείας, της Ισότητας των Φύλων, η καταγραφή της Ολυμπιακής Ιστορίας καθώς και η ανάπτυξη προγραμμάτων Κοινωνικής Ευθύνης προς αρωγή των ευπαθών πληθυσμών της κοινωνίας μας.