Στην Αίγλη αλλάζει κάτι που δεν έχει αλλάξει ποτέ, το όνομα.Η Αίγλη εξελίσσεταικαι μας προκαλεί να την ακολουθήσουμε σε αυτό το τολμηρό της βήμα.Το εστιατόριο Zappa, το νέο all-day fine dining restaurant & bar, δεν έρχεται απλώς να προστεθεί στο εμβληματικό complex της Αίγλης, αλλά με σεβασμό στην ιστορία και στο κοινό της, ανοίγει έναν νέο δρόμο, συστήνοντας μια ανανεωτική πραγματικότητα στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.
Το Zappa φέρει την υπογραφή ενός σεφ που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια, έχοντας όμως διατηρήσει πάντα ζωντανό το αποτύπωμά του στη γαστρονομική σκηνή: του Χρύσανθου Καραμολέγκου. Ο ίδιος, μαζί με τον Βίκτωρα Κουρούπη, την Ντενίσα Βαρχόλοβα και τη σταθερή συνεργάτιδα του, Γεωργία Παπαιωάννου, διασχίζοντας μια διαδρομή που άφησε ιστορία στο χώρο των εστιατορίων με πιο πρόσφατη το βραβευμένο με δύο αστέρια FNL Anama της Γιάλοβας, έρχεται στην Αίγλη για να υπογράψει ένα νέο κεφάλαιο.
Το όνομά του είναι συνώνυμο της ελληνικότητας, της πληθωρικής γεύσης, και της μαγειρικής που παραμένει ανάλαφρη και ανεξάντλητα δημιουργική, όπως είναι και ο ίδιος.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος δεν πιστεύει στα επιτηδευμένα concept, αλλά στην εμπειρία του νόστιμου. Παρότι οι επιρροές του είναι πολλές και ταξιδεύουν από τις μακρινές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, καταφέρνει κάτι σχεδόν παράδοξο και μαγικό: όλα του τα πιάτα να έχουν ελληνική ψυχή.
Απόλυτα φρέσκο και εξαιρετικά ελαφρύ, γεμάτο μυρωδικά, ζωηρές βινεγκρέτ και σάλτσες που έχουν προσωπικότητα, κάθε ένα πιάτο μένει αξέχαστο σε όποιον το δοκιμάσει.
Το χώρο του Zappa συμπληρώνουν ένα cocktail bar το οποίο έχει αναλάβει ο κορυφαίος των κλασικών κοκτέιλ, Θοδωρής Πύριλλος, αλλά και ένα wine bar, με μια εξαιρετική λίστα ελληνικών και ξένων κρασιών.
Το Zappa δεν φιλοδοξεί να γίνει απλώς ένας ακόμη γαστρονομικός προορισμός. Έρχεται να μας θυμίσει κάτι βασικό και πολύτιμο: ότι το φαγητό είναι πάνω απ’ όλα μια όμορφη στιγμή που την μοιράζεσαι. Και στο Zappa, αυτή η στιγμή γίνεται καθημερινότητα.
