Απόψε Μαρίνα Σάττι, σπίρτο, βενζίνη και Τucutum

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 21.00.

Όποιος ξέρει τα τραγούδια της Μαρίνας Σάττι, ξέρει και τι να περιμένει από το σημερινό της live. Γιατί δεν είναι μια ακόμα συναυλία αλλά ένα μοναδικό (γιατί μόνο αυτή το κάνει) μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακές καταβολές, περίτεχνα συνδυασμένες με αυτό που θα όριζε κανείς ως σύγχρονη μουσική.

 

Κι αυτό που είναι η μουσική της φαίνεται να είναι και η ίδια. “Περίτεχνα συνδυασμένη”. Από τo Mέγαρο Μουσικής και τη Λυρική Σκηνή σε πανηγύρια στα υψίπεδα της Κρήτης. Και pop και ethnic και mainstream και λυρική και urban και παραδοσιακή. Κι οι μουσικές της με γκάιντα και beats. Νταούλια και 808. Tα ευρωπαϊκά ΜΜΕ την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, και πολύ σωστά κάνουν.

Απόψε λοιπόν θα ακούσουμε ζωντανά όλα τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου με τίτλο «YENNA» αλλά και τo Tucutum, το ολόφρεσκο κομμάτι της που τρεντάρει σε όλες τις πλατφόρμες από την ημέρα που κυκλοφόρησε.

Η Μαρίνα Σάττι όχι μόνο τραγουδάει, συνθέτει, γράφει στίχους, αλλά τα λέει και πολύ ωραία. Στο λινκ παρακάτω μια συνέντευξη που αφηγείται τη ζωή της και σε μεγάλο βαθμό, όποιος την ακούσει, θα καταλάβει ότι εξηγεί και την ιδιαίτερη καλλιτεχνική της ταυτότητα.