«Αθήνα: Το Ζωντανό Παρελθόν»: Έκθεση φωτογραφίας του Nikolai von Bismarck στη γκαλερί Stefanidou Tsoukala

Μέσα από το φωτογραφικό στυλ του Nikolai von Bismarck, ο οποίος «παίζει» με την υφή και το χρώμα για να δημιουργήσει διαχρονικές εικόνες, αναδεικνύεται το ιστορικό βάθος της Αθήνας

Μία συναρπαστική εξερεύνηση της Αθήνας που φέρνει στο προσκήνιο το παρελθόν και το παρόν της πρωτεύουσας μέσα από καινοτόμες φωτογραφικές τεχνικές, παρουσιάζει ο διεθνούς φήμης βρετανός φωτογράφος Nikolai von Bismarck στα εγκαίνια της νέας του έκθεσης με τίτλο «Αθήνα: Το Ζωντανό Παρελθόν», στις 11 Ιουνίου στη γκαλερί Stefanidou Tsoukala.

03_Αεροδρόμιο Ελληνικού

Το θέμα της έκθεσης, “Αθήνα: Το Ζωντανό Παρελθόν” είναι ιδιαίτερα συγκινητικό. Υποδηλώνει ένα ταξίδι μέσα από τους διαφορετικούς σταθμούς της ιστορίας της Αθήνας, καθοδηγούμενο από το μεταφορικό νήμα της Αριάδνης, που συνδέει την αρχαία Ελλάδα με τη σημερινή ζωντανή μητρόπολη.

04_Nikolai von Bismarck

Μέσα από το φωτογραφικό στυλ του Nikolai von Bismarck, ο οποίος «παίζει» με την υφή και το χρώμα για να δημιουργήσει διαχρονικές εικόνες, αναδεικνύεται το ιστορικό βάθος της Αθήνας αλλά και η συνεχής εξέλιξη και δυναμική ενέργεια που χαρακτηρίζει την πόλη. Γνωστός για τη χρήση ειδικού Polaroid φιλμ και μοναδικών ψηφιακών τεχνικών, ο von Bismarck, ο οποίος ξεκίνησε από φωτογράφος μόδας,  καταγράφει εικόνες με μια νεωτερική και αντισυμβατική προοπτική που γεφυρώνει τον χρόνο.

Stefanidou – Tsoukala

Η γκαλερί, υπό τη διεύθυνση της Laura Tsoukala, δίνει έμφαση στην ελληνική κληρονομιά και παράδοση στις εκθέσεις της, μια προσέγγιση που συγχρονίζεται με τη μοναδική φωτογραφική τεχνική του Nikolai von Bismarck. Αυτή η συνεργασία προσφέρει στο κοινό μια μοναδική εμπειρία που προσκαλεί τους θεατές να γνωρίσουν την Αθήνα μέσα από έναν φακό που εκθειάζει τόσο το ιστορικό της παρελθόν όσο και το δυναμικό της παρόν.

Η Laura Tsoukala πιστεύει στην διασύνδεση του interior design, της αρχιτεκτονικής και του κόσμου της τέχνης, εστιάζοντας στην αξία της τέχνης στον χωρικό σχεδιασμό όχι μόνο ως μέσο διακόσμησης, αλλά ως ένα ουσιαστικό συστατικό με οντότητα.

02_Άγαλμα Λορδου Βύρωνα

Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στην Ιστορία και την Αρχαιολογία, η Laura Tsoukala φέρνει μια μοναδική προοπτική στο έργο της στον εσωτερικό σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική, συνδυάζοντας την ιστορική γνώση με την σύγχρονη αισθητική. Αυτή η προσέγγιση υπογραμμίζει την βαθιά της εκτίμηση για τηνπολιτιστική σημασία των αντικειμένων μέσα στους χώρους, καθοδηγώντας την στην επιμέλεια συλλογών που ξεχωρίζουν για την σύγχρονη αισθητική και την σύνδεσή τους με την ιστορία.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 Ιουνίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:Καθημερινές (εκτός Δευτέρας και Κυριακής) 10.00-18.00 και Σάββατο (10.00-15.30)

Stefanidou Tsoukala Gallery :  Λεωφ. Κηφισίας 136, 15125 Αθήνα

leave a reply

Your Review