Brutus Tavern: Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου Οινογαστρονομικό Φεστιβάλ «The Perfect Match»

Οι λάτρεις της γεύσης, από αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και για έξι, συνεχείς, Τρίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό Οινογαστρονομικό Φεστιβάλ,με τίτλο «The Perfect Match», στο Brutus Tavern.

Το Brutus Tavern, με την καρνιβορική κουζίνα του που επιμελείται ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και εκτελεί ο Στέφανος Ρίζος, τη σέξι ατμόσφαιρα, την ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών από τους sommelier: Άγγελο Αντωνίου και Γιώργο Δέδε, ετοιμάζεται να φέρει πολλά πυροτεχνήματα σε έμπειρους ουρανίσκους γνωρίζοντας, πολύ καλά, ότι οι γεύσεις δημιουργούν Πολιτισμό και γράφουν ανεξίτηλα στις μνήμες.

Το «The Perfect Match», πρόκειται, στην ουσία, για ένα οινογαστρονομικό φεστιβάλ που προσφέρει στους φίλους του Brutus και του κρασιού τη δυνατότητα να απολαύσουν σπουδαία -και σε κάποιες περιπτώσεις πολύ μεγάλα- κρασιά σε εξαιρετικές τιμές συνδυασμένα με ορισμένα από τα bestsellers πιάτα του εστιατορίου.Παράλληλα δεν θα λείψουν κι οι συνεργασίες στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών six hands & four hands dinners στις διαδοχικές Τρίτες, που ξεκινούν από αύριο 20 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονταιστις 26 Μαρτίου!

Τι πρόκειται να συμβαίνει στο Brutus Tavern, στο πλαίσιο του «The Perfect Match» τις έξι επόμενες Τρίτες; Οι τέσσερις από τις σημαντικότερες εταιρείες εισαγωγής κρασιών (Deals, Trinity Wines, Nicliani Cellars & Jeroboam), θα επιλέξουν ορισμένα από τα σπουδαιότερα κρασιά τους (πέντε σε κάθε βραδιά) που θα σερβίρονται (ένα ποτήρι των 100, 125 ή 150ml το καθένα) συνδυασμένα με συγκεκριμένα μενού.Τα μενού αυτά αποτελούνται από τα πιο αγαπημένα πιάτα του εστιατορίου, ενώ σε δύο περιπτώσεις θα είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του Μιχάλη Νουρλόγλου με guest chefs.

Αναλυτικότερα, αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου η πρεμιέρα θα γίνει με κρασιά από τη Deals και ένα εντυπωσιακό Six hands menu από τους σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, Παύλο Κυριάκη και Δήμο Σαμουράκη:

Ορεκτικό

Μοσχαρίσιο φιλέτο ταρτάρ / ψωμί από στάχτες λαχανικών

Champagne Amour de Deutz, Blanc de Blancs 2013

***

Πρώτοπιάτο

Παντζάρι / pancetta / wasabi / XO απόχτένια

Bourgogne Blanc, Dom. Jacques Prieur 2020

Πιτσούνι berries / foiegras / καπνιστόςκρόκος

GevreyChambertin 2019, Joseph Drouhin

***

Spanish Black Angus Cote de Boeuf

πουρές πατάτας με τρομπέτες/ σπαράγγια με lardo di Colonatta / σελινόριζα με μαύρο σκόρδο

ChateauCosd’ Estournel 2015

***

Επιδόρπιο

Τραγανό φύλλο / κρέμα βανίλια / καραμέλα miso / πεκάν

SherryPedroXimenez, EmilioLustau

Τιμή συμμετοχής: €180 / άτομο

Τρίτη 27 Φεβουαρίου, συνέχεια με κρασιά από τη NiclianiCellars και μενού από ορισμένα από τα bestsellers του Brutus:

RawΜοσχαρίσιο ταρτάρ / chutney από καμένο πράσο και λεμόνι

AlheitCartology 2022

***

YolkΠεϊνιρλί με αυγό / provolonedolce / χαβιάρι

EscarpmentVineyardTeRehua 2019

***

CrustΠίτα με μοσχαρίσια ουρά / μανιτάρια / μπεσαμέλ από τυρί comte

ChateauAngelus 2020

***

SpanishCharrastriploinsteakμεψητήγλυκοπατάταμεκαμένοβούτυρο / Μανιτάριαεποχήςμεελαφριάκρέμα / Chimichurri

HundredAcreWraith 2018

***

Parfaitφιστίκιβύσσινο και ψητό αχλάδι

TorbeckTheBothie 2015

Τιμή συμμετοχής: €195 / άτομο

Τρίτη 5 Μαρτίου το «ThePerfectMatch» συνεχίζεται με επιλογές από την TrinityWines και μια ακόμη σειρά από bestsellers του Brutus:

GoldΚαρπάτσιο από Wagyu / λάδι φουντουκιού / παλαιωμένο Gouda / πιπέρι Τασμανίας

Ca` del BoscoFranciacortaCuvée Prestige

***

BoneCrème bruleeαπόμεδούλικαιfoiegras / vadouvanopaline / fermented blueberries

Fenix Red Blend 2018, Jonata

****

SliderBurger με dry aged κιμά / Red Leicester τσένταρ / καραμελωμένακρεμμύδια

Aalto PS PagosSeleccionados 2020, Bodegas Aalto

***

Spanish Black Angus Côte de bœufΠουρέπατάτας / Γαλλικήσαλάτα / Bearnaiseμεκαμένοβούτυρο

Barolo Cannubi 2019, Michele Chiarlo

***

Κρέμακαραμελέμεκαφέ

Chateau Rieussec 2010

Τιμήσυμμετοχής: €195 / άτομο

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 12 Μαρτίου, το « Perfect Match» θα συναντήσει τα FNL events με ένα εντυπωσιακό Four Hands Dinner των Μιχάλη Νουρλόγλου και Βασίλη Μουρατίδη και μια σειρά από μεγάλα κρασιά της Nicliani Cellars ανάμεσα στα οποία η εκπληκτική σαμπάνια Clos de Goisses Juste Rose της Philipponnatκαι το εμβληματικό Sine Qua Non Grenache Distenta II

Τα μενού και τα κρασιά των τριών τελευταίων δείπνων, θα ανακοινωθούν άμεσα.

Brutus Tavern, Λεβέντη 3 Κολωνάκι, τηλ. 210 7240453

https://brutustavern.gr/