Χριστούγεννα 2025 στο BreadB.C.: Οι γεύσεις που ωριμάζουν αργά και κάνουν τις γιορτές να μυρίζουν… σπίτι

Οι φετινές γιορτές στο BreadB.C. έχουν άρωμα παράδοσης, τεχνικής και αυθεντικής χειροποίητης φροντίδας. Για το 2025, ο φούρνος που έχει χτίσει τη δική του “κουλτούρα ψωμιού” στο Χαλάνδρι, παρουσιάζει μια χριστουγεννιάτικη συλλογή που τιμά την υπομονή και την ωρίμανση — αξίες που δύσκολα συναντάμε πλέον, αλλά κάνουν τη διαφορά στη γεύση. Εδώ, κάθε δημιουργία δουλεύεται αργά, με σεβασμό στο υλικό και τη λεπτομέρεια, αφήνοντας τη γεύση να «μιλήσει» χωρίς φιοριτούρες.

Το πρώτο Panettone του BreadB.C. — 100% προζυμένιο

Η μεγάλη είδηση της χρονιάς είναι το πρώτο panettone του BreadB.C., μια πρόκληση που η ομάδα αντιμετώπισε με απόλυτη αφοσίωση. Φτιαγμένο αποκλειστικά με pastamadre και μέσα από διπλή διαδικασία ζυμώματος και αργή ωρίμανση, το panettone αυτό δικαιώνει τη φήμη του ως ένα από τα πιο απαιτητικά γιορτινά αρτοσκευάσματα. Αέρινο, αρωματικό και με εντυπωσιακό φούσκωμα, κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές: διπλή σοκολάτα (bitter & γάλακτος) και confit εσπεριδοειδών με σταφίδες. Είναι ιδανικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τον απογευματινό καφέ ή ως δώρο που δύσκολα θα μείνει ασχολίαστο.

Η viral βασιλόπιτα επιστρέφει — και φέτος έχει συλλεκτικό φλουρί

Η βασιλόπιτα του BreadB.C. έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό και επιστρέφει με την ίδια συνταγή που αγαπήθηκε: πούδρα αμυγδάλου και φουντουκιού, κομμάτια σοκολάτας, νότες βανίλιας και πορτοκαλιού — μια ισορροπημένη, «γεμάτη» γεύση που τιμά το έθιμο χωρίς υπερβολές. Το φετινό φλουρί είναι ξεχωριστό: χειροποίητο, πορσελάνινο, σε σχήμα μικρής καρδιάς, δημιουργημένο από το εργαστήριο «Ανάφης γη», που υπογράφει και το installation του καταστήματος. Ένα τρυφερό, συλλεκτικό σύμβολο τύχης που κουβαλά την αισθητική του BreadB.C.

Τα υπόλοιπα γιορτινά που γεμίζουν το σπίτι άρωμα

 

Ο φούρνος παρουσιάζει και μια πλήρη σειρά από γλυκά που αποτελούν μικρές “γιορτινές ιστορίες” από μόνες τους:
– Μελομακάρονα και κουραμπιέδες, αρωματικοί και ισορροπημένοι, διαθέσιμοι και σε συσκευασίες 500γρ.
– Η γαλλική Galette des Rois, με τραγανή σφολιάτα και αμυγδαλένια κρέμα που «στέφει» τον τυχερό της παρέας.
– Το εντυπωσιακό Saint Honoré, με choux και βελούδινη κρέμα, σε μια κομψή και λιτή εκδοχή.
– Dacquoise αμυγδάλου με κρέμα αμυγδάλου, αλμυρή καραμέλα και βανίλια Μαδαγασκάρης.
– Gingerbread cookies, mendiants και τα χειροποίητα butter cookies “Diamonds”, για όσους θέλουν κάτι μικρό αλλά απολαυστικό.
– Τα Gift Boxes BreadB.C., με συνδυασμούς από μπισκότα, σοκολάτες, spreads, μαρμελάδες και ένα αφρώδες Peleano Μαστίχα — έτοιμα για δώρο χωρίς δεύτερη σκέψη.
– Το Christmas Bread, το χριστουγεννιάτικο ψωμί με αμύγδαλα, βερίκοκα, γλυκάνισο και αλεύρι ολικής άλεσης, επιστρέφει για όσους αγαπούν τα πιο “ζεστά”, παραδοσιακά γεύσματα των γιορτών.

BreadB.C.: Ένας φούρνος που τιμά την ουσία της δημιουργίας

Στο Χαλάνδρι, το BreadB.C. έχει χτίσει μια ιδιαίτερη σχέση με τους επισκέπτες του. Με φυσικό προζύμι, αργές ωριμάνσεις και καθαρές πρώτες ύλες, ο φούρνος έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις, με χαρακτήρα και διάρκεια. Κάθε προϊόν είναι αποτέλεσμα φροντίδας και τεχνικής — ακριβώς όπως ταιριάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

BreadB.C., Χαλάνδρι, eat@breadbc.gr, τηλ.+30 210 6851961

 

leave a reply

Your Review