Δείτε τον Άρη Σερβετάλη ως Άγιο Νεκτάριο, σε ταινία με συμπρωταγωνιστή τον Mickey Rourke!

Ξεκίνησαν στην Ελλάδα τα γυρίσματα της διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God), με τον Άρη Σερβετάλη στον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου και ένα πολυπρόσωπο καστ στο οποίο συμμετέχει ο Mickey Rourke.

Η Yelena Popovic υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας Ο Άνθρωπος του Θεού (Man of God), με θέμα τη γεμάτη δοκιμασίες ζωή του Αγίου Νεκταρίου. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης και είναι σίγουρο ότι, εκτός από το ταλέντο του, στην ερμηνεία του θα συμβάλει και η βαθιά προσωπική πίστη που έχει ο ίδιος στον Θεό. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν και θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, το Λαύριο και την Αίγινα, με μια παραγωγή που φιλοδοξεί να φέρει για άλλη μια φορά την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς κινηματογραφικού χάρτη.
Η υπόθεση ακολουθεί τη ζωή του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, η αυξανόμενη δημοτικότητα του οποίου προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημεί, με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Εκεί, ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο μεγαλώνει χάρη στη φήμη του. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Στο πολυπρόσωπο καστ την προσοχή τραβάει χωρίς αμφιβολία το όνομα του Mickey Rourke, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου και Γιάννης Στάνκογλου. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Πολωνός Zbigniew Preisner, συνθέτης των κινηματογραφικών έργων του Krzysztof Kieślowski. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Feelgood Entertainment, το φθινόπωρο του 2020, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Αγίου Νεκταρίου.

leave a reply

Your Review