Εκπαίδευσε τον εγκέφαλό σου να σκέφτεται θετικά!

Πώς το καταφέρνουμε σε μια περίοδο που όλα μοιάζουν να είναι εναντίον μας;

Ρουτίνα, υποχρεώσεις, deadlines, ωράρια. Συχνά η καθημερινότητα μας είναι αρκετά περίπλοκη και μας απομακρύνει από τις θετικές σκέψεις και την αισιοδοξία. Ειδικά αυτή την περίοδο και με όλες τις αλλαγές που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε την ανάγκη να αλλάξουμε τη διάθεση μας. Τα καλά νέα είναι πως οι ειδικοί της ψυχικής υγείας υποστηρίζουν πως υπάρχει τρόπος να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλο μας να επικεντρωθεί στα ευχάριστα και να απορρίψει όσα μας καταβάλουν.

Πώς θα συμβεί αυτό;

Ξεκίνα να κινείσαι περισσότερο

Το γνωρίζω πως μπορεί να σου φαίνεται κάπως κλισέ. Γνωρίζω επίσης πως τις ημέρες που δεν είσαι σε καλή διάθεση, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείς είναι να πας για τρέξιμο ή έστω για περπάτημα στη γειτονιά σου. Ωστόσο, είναι μία συμβουλή που αξίζει να της δώσεις μία ευκαιρία. Η κίνηση του σώματος προκαλεί την αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο σου και αμέσως σε κάνει να νιώθεις περισσότερο ευδιάθετη. Σκέψου επίσης, πως όσο περπατάς ή όσο τρέχεις, επικεντρώνεις τη σκέψη σου στα βήματα σου. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σε βοηθήσει να αποφορτιστείς και να νιώσεις καλύτερα.

Δείξε ευγνωμοσύνη

Μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας, οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρωνόμαστε σε όλα όσα μας λείπουν, σε όλα όσα θα θέλαμε να έχουμε και ξεχνάμε να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε στη ζωή μας. Εάν έχεις αποφασίσει όμως να αποβάλεις τον αρνητισμό από τη ζωή σου και να δώσεις τη θέση του σε θετικά και ευχάριστα συναισθήματα, αυτό είναι ένα βασικό βήμα. Κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ είναι να έχεις πάντα ένα μικρό σημειωματάριο στο κομοδίνο σου. Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείς, αφιέρωσε δύο λεπτά για να γράψεις κάτι μικρό για το οποίο ένιωσες ευγνωμοσύνη την ημέρα που πέρασε. Θα ξαφνιαστείς με το πόσα ευχάριστα πράγματα συμβαίνουν καθημερινά όταν αποφασίσεις να επικεντρωθείς σε αυτά και μόνο σε αυτά. Ακόμα και τις ημέρες όμως που νιώθεις πως τίποτα δεν έχει πάει καλά μπορείς να γράψεις κάτι όπως «Ξύπνησα το πρωί και ήμουν υγιής ή πέτυχα τέλεια τον καφέ μου και τον απόλαυσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >>>