Ελένη Μενεγάκη: Γενέθλια για την πιο επιδραστική ελληνίδα παρουσιάστρια

Σήμερα γίνεται 51 και θυμόμαστε κάποια από τα στοιχεία του χαρακτήρα της που άλλαξαν το τηλεοπτικό τοπίο στα πρωινά

Το Instagram και τα ΜΜΕ βάλθηκαν να γιορτάσουν τα γενέθλια της τρεις ημέρες πριν, αν κάτι λέει αυτό. Όμως, η Ελένη Μενεγάκη σήμερα έχει γενέθλια, σήμερα γίνεται 51 και φέτος είναι η πρώτη φορά που τούρτες και λουλούδια δεν γέμισαν κάποιο τηλεοπτικό πλατό, αλλά το μόνο το σπίτι της και την καρδιά της.

Η τηλεοπτική της επιστροφή επίκειται, όμως, τα media δεν την ξεχνούν. Δεν την ξεχνούν γιατί είτε αρέσει είτε όχι η “πιο δημοφιλής ελληνίδα παρουσιάστρια” φέρει επάξια έναν τίτλο που κέρδισε αποφασίζοντας να βάλει το “είναι” της σε μια δουλειά που μέχρι τη δική της άφιξη “χωρούσε” μόνο στιλιζαρισμένες συμπεριφορές.

 

Στα 51 της η Μενεγάκη έχει ήδη διαγράψει μία πορεία που άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε πολλά και όχι μόνο τα πρωινά προγράμματα: την τηλεόραση την ίδια, τις γυναίκες και το πώς θέλουν να πρωταγωνιστούν σε αυτήν, την τηλεοπτική γλώσσα, τις σχέσεις των παρουσιαστών με τη διαφημιστική αγορά, το αίσθημα που συνήθως δεν βρίσκει χώρο σε μία πολύ συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή.

Η Μενεγάκη από την αρχή μέχρι και σήμερα που όλοι περιμένουν την τηλεοπτική της επιστροφή υπήρξε -ήταν, δεν έγινε- το “κορίτσι της διπλανής πόρτας” ακόμη κι αν από ένα σημείο και μετά, αυτό το κορίτσι ήταν το πιο πλούσιο και το πιο καλά αμειβόμενο στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα.

Την είπαν “ζωντανό publi”, ζωντανή διαφήμιση και είχαν δίκιο και ακόμη αναζητούν τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει ακόμη αυτό. Η απάντηση κρύβεται ανάμεσα στα κεράκια της τούρτας που φυσάει η “Ελένη” του κόσμου.

Παρέμεινε αυθεντική, δεν είχε ποτέ αμφιβολίες για το τι είναι το σωστό και ζούσε τη ζωή της παράλληλα με όσα συνέβαιναν στη δουλειά της.


Η τηλεόραση της χρωστάει ένα μεγάλο κομμάτι της αμεσότητάς της, τόσο εύκολη για την ίδια, τόσο δύσκολη προς αντιγραφή για όσες επιχείρησαν -μεθοδευμένα ή λιγότερο- να βρουν τα βήματά της πάνω στα δικά της χνάρια.

Σε όλο αυτό το ενδιάμεσο η συνταγή της ήταν απλή: κάνεις τη ζωή σου, χωρίς να απολογείσαι, αλλά και χωρίς να λες ψέματα και ο χρόνος σ’ ανταμείβει.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, στην πιο επιδραστική παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης που ήξερε πάντα πώς να της συμπεριφερθεί και τι ακριβώς να της δώσει. Είναι η συνταγή των απλών ανθρώπων που, συνήθως, είναι και οι ευφυέστεροι όλων.