Ένα έργο για την ομοφοβία ανεβαίνει στη Στέγη

Με κεντρικό ήρωα έναν γκέι που ταξιδεύει στην ελληνική επαρχία για την κηδεία του συντρόφου του, το «Tom in Greece» είναι ένα έργο τραγικά επίκαιρο.

Photo by John Mitropoulos for Onassis Stegi

«Ο ομοφυλόφιλος, πριν γνωρίσει τον έρωτα, γνωρίζει το ψέμα», έχει επισημάνει ο Καναδός Michel Marc Bouchard, συγγραφέας του θεατρικού έργου Tom in Greece (Τom à la ferme), που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσης. Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος μεταφέρει την υπόθεση στην Ελλάδα του σήμερα, με τον Αντώνη Πριμηκύρη στον κεντρικό ρόλο, ως έναν άντρα κοσμοπολίτη, πετυχημένο και γκέι, ο οποίος ταξιδεύει στην επαρχία για να παραστεί στην κηδεία του εραστή του και γνωρίζει για πρώτη φορά τη μητέρα (Ρένια Λουιζίδου) και τον αδελφό (Λευτέρης Πολυχρόνης) του εκλιπόντα.

Photo by John Mitropoulos for Onassis Stegi

«Με την περιγραφή έντονης ομοφοβίας ως βασικό του θέμα, το έργο Tom in Greece του Καναδού Μισέλ Μαρκ Μπουσάρ δυστυχώς στη χώρα μας αποκτά́ μια σημαντική ανάγκη παρουσίασης στη θεατρική σκηνή», επισημαίνει ο σκηνοθέτης. «Η επικαιρότητα του έργου είναι όπως και η κατάσταση που περιγράφει: φοβερή». Ψυχολογικό θρίλερ, σπουδή στο πένθος ή, μήπως, ανατομία μιας κλειστής κοινωνίας; Η απάντηση στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, από 12 έως 29 Δεκεμβρίου 2019 και από 2 έως 5 Ιανουαρίου 2020.

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00

leave a reply

Your Review