Η Αθήνα ετοιμάζεται να ζήσει μια βραδιά όπου η παράδοση της ελληνικής γαστρονομίας συναντά την υψηλή τέχνη του οίνου. Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025, στο Atrium of Alexander’s Lounge του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, η τομάτα και το Ξινόμαυρο γίνονται οι πρωταγωνιστές ενός μοναδικού γευστικού διαλόγου που υπόσχεται να μείνει αξέχαστος.
Ο πολυβραβευμένος Executive Chef Αστέριος Κουστούδης σχεδίασε ένα μενού-ύμνο σε ένα μόνο συστατικό: την τομάτα. Ένα υλικό απλό και ταπεινό, αλλά αδιαπραγμάτευτα πολύτιμο για την ελληνική κουζίνα, αναδεικνύεται μέσα από σπάνιες ποικιλίες που καλλιεργούνται με φυσικές μεθόδους στις παρυφές του όρους Πατέρας, αποκλειστικά για το ξενοδοχείο. Από τη φρεσκάδα της πρώτης μπουκιάς μέχρι την πολυπλοκότητα μιας δημιουργικής σύνθεσης, οι τομάτες αυτές αποκαλύπτουν το βάθος και την ποικιλία των γεύσεών τους, χαρίζοντας σε κάθε πιάτο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Το μενού συνοδεύεται ιδανικά από το ελληνικό Ξινόμαυρο, επιλεγμένο με φροντίδα από τον Head Sommelier Ευάγγελο Ψωφίδη. Κάθε πιάτο βρίσκει το οινικό του ταίρι, με ετικέτες κορυφαίων Ελλήνων παραγωγών που αναδεικνύουν τις πολλαπλές εκφράσεις αυτής της σπάνιας ποικιλίας. Οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν γευστικά στις διαφορετικές οινικές ζώνες της χώρας, ανακαλύπτοντας τη μοναδικότητα του Ξινόμαυρου μέσα από τα αρώματα και τη δομή του.
Τη βραδιά θα εμπλουτίσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι οινοποιοί, μοιράζοντας προσωπικές ιστορίες και μικρά μυστικά πίσω από τις ετικέτες τους. Ο καλλιεργητής Νίκος Τσομπάνογλου θα μεταφέρει την εμπειρία του από τη γη και τη φυσική καλλιεργητική πρακτική, δίνοντας μια ανθρώπινη διάσταση στη διαδικασία που συνδέει τη γαστρονομία με την καλλιέργεια και την οινοποίηση.
Μια «κόκκινη συμφωνία» που συνδυάζει τη δημιουργικότητα, το πάθος και την ελληνική παράδοση έρχεται να αποδείξει πως οι μεγάλες εμπειρίες γεννιούνται όταν η απλότητα συναντά την τέχνη.
Οικοδεσπότες:
ExecutiveChef: Αστέριος Κουστούδης
HeadSommelier: Ευάγγελος Ψωφίδης
Επίτιμοι καλεσμένοι:
Νίκος Τσομπάνογλου –Παραγωγός φυσικής καλλιέργειας
Κώστας Τσιλιλής – Οινοποιείο Τσιλιλή, Μετέωρα
Laurens Hartman – Domaine Karanika, Αμύνταιο
Αργύρης και Βασιλική Γεροβασιλείου – Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή
Θάνος Ντούγκος, Λουίζα Ντούγκου – Οινοποιείο Ντούγκος, Ραψάνη
Άγγελος Ιατρίδης – Κτήμα Άλφα, Αμύνταιο
Στέλλιος Μπουτάρης – Κτήμα Κυρ‑Γιάννη, Νάουσα
Οι ετικέτες που θα παρουσιαστούν:
Απόσταγμα Σταφυλιού Τσιλιλή, Ξινόμαυρο
Domaine Karanika, Extra Cuvéede Reserve, 2017
Κτήμα Γεροβασιλείου Ξινόμαυρο Ροζέ, 2024
Ντούγκος Ραψάνη Παλαιά Κλήματα, 2016
ΚτήμαΆλφαΟικοσύστημα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles VignesSingleBlock «ΜπάρμπαΓιάννης», 2017
Κυρ-Γιάννη «Ράμνιστα», 2013
The Atrium of Alexander’sLounge
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, 1οςόροφος
Ημερομηνία: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2025
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, για συμμετοχή απαιτείται κράτηση.
Για περισσότερες πληροφορίες και για την κράτησή σας,επικοινωνήστε στο 210 33 30 748 ή στο Evangelos.Psofidis@luxurycollection.com