Εσύ διάβασες τη Σκιά του Ανέμου;

Σίγουρα έχεις διαβάσει αρκετά βιβλία που μετά από λίγα χρόνια -για να μην πούμε μετά από κάποιοιυς μήνες- δεν θυμάσαι ακριβώς την πλοκή ή τους χαρακτήρες του. Μην ανησυχείς. Σε όλους έχει συμβεί. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι το μυθιστόρημα Η Σκιά του Ανέμου δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Από την πρώτη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου θα αντιληφθείς ότι πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον και ξεχωριστό βιβλίο. Μέσα από αυτό ο συγγραφέας του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν μας συστήνει τον Ντανιέλ, ένα γιο βιβλιοπώλη που στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων ανακαλύπτει το βιβλίο που θα του αλλάξει όλη του τη ζωή: Τη Σκιά του Ανέμου.

Καθώς το διαβάζει, η ζωή του μπλέκεται με τη ζωή του ήρωα, το φανταστικό γίνεται πραγματικό και οι αποκαλύψεις όπως και οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη. Δολοφονίες, καταδικασμένοι έρωτες, πλεκτάνες και μια υπέροχη ιστορία αγάπης με φόντο την ατμοσφαιρική Βαρκελώνη σε ένα βιβλίο που θεωρείται σύγχρονο εμπορικό φαινόμενο, καθώς ανήκει στην κατηγορία των ευπώλητων διεθνώς.

Αν σου αρέσουν τα μυθιστορήματα, το μυστήριο, τα θρίλερ, η Ισπανία και τα ιστορικά – πολιτιστικά στοιχεία, τότε σίγουρα θα το λατρέψεις.

Εκδόσεις Ψυχογιός

leave a reply

Your Review