Fondazione Κηφισιά : Μια βραδιά αφιερωμένη στην αναβίωση των παλαιών αστικών λογοτεχνικών σαλονιών κάτω από μια σύγχρονη ματιά

Tην Τετάρτη 24 Μαΐου, νωρίς το βράδυ στο Fondazione, πραγματοποιήθηκε η 8η κατά σειρά δράση των Les Salons Littéraires, με την οποία συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος των εν λόγω πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του 2022 και μετά την μεγάλη τους επιτυχία συνεχίζονται δυναμικά και όλο το 2023.

Για ακόμη μία φορά αναβίωσε δημιουργικά η ατμόσφαιρα των παλαιών αστικών λογοτεχνικών σαλονιών κάτω από μια σύγχρονη ματιά και μέσα σε ένα υπέροχα δημιουργικό κλίμα. Στον απαράμιλλα εμβληματικό και ιστορικό χώρο του Fondazione / Βιβλιοθήκη Ίδρυμα Σ. Λοβέρδου σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ, ο peripatetic concept maker Γεώργιος Thisseas Καράμπελλας, Curator / Creative Director Fondazione σε ένα ιδιαίτερο κάλεσμα, υποδέχθηκε το κοινό του Fondazione σε ένα διαφορετικό Salon με θέμα τη μουσική μέσα από μια διαδρομή στις Λέξεις, στα Βιβλία, στη Γνώση, στο Παρελθόν, στο Παρόν αλλά και στο Μέλλον. Μέσα από ένα Pentimento!

Χρήστος Κατσαφάδος, Elisabeth Leau, Γεώργιος Καράμπελλας

Οι καλεσμένοι σε αυτό το Salon, οι Μιχάλης Ζέης και Μίλτος Πιστώφ, δύο έμπειροι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες- μουσικοί.

Με τις δράσεις Les Salons Litteraires, το Fondazione υποδέχεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κοινό μέσα από conceptual βραδιές που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στις οποίες αναβιώνουν, με μια σύγχρονη φυσικά ματιά και θεματικούς πυλώνες ανά περίπτωση η μόδα, τα εικαστικά, το θέατρο, η μουσική, η φωτογραφία, το design, η γεύση, το σινεμά, όλες οι πιθανές εκφάνσεις της δημιουργίας.

Οι δημιουργοί/μουσικοί Mιχάλης Ζέης και Μίλτος Πιστώφ, σε έναν «διάλογο» του παλαιού με  το νέο, του κλασικού με το σύγχρονο αλλά και με ματιά τους στραμμένη στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον δημιούργησαν ένα μουσικό «Παλίμψηστο» με έμπνευση που άντλησαν από τον ίδιο τον χώρο, την καλλιτεχνική φύση αλλά και την ιστορία του.

Mε άλλα λόγια, ένα Pentimento μέσα από τη ίδια τη μουσική, τα βιβλία, τις ιστορίες, τις γνώσεις, τις λέξεις και τους συμβολισμούς τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πιστοί φίλοι και ακόλουθοι του FONDAZIONE, εικαστικοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου και της μόδας αλλά και επιχειρηματίες.

O Γεώργιος Καράμπελλας με καλεσμένους του FONDAZIONE

Tην ξεχωριστή αυτή βραδιά συνόδευσαν όπως πάντα τα μοναδικά cocktails από το Glenfiddich, το πιο πολυβραβευμένο Single Malt Scotch Whisky στον κόσμο. Κάθε γουλιά Glenfiddich ενσαρκώνει την εμμονή στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και το καινοτόμο πνεύμα.

Η ομάδα του Glenfiddich, χορηγού της βραδιάς, επί τω έργω
Το ουίσκι Glenfiddich, χορηγός των δράσεων Les Salons Litteraires του FONDAZIONE
Η Γαλήνη Μαχαίρα, Junior Brand Manager AMBYΞ

Λίγα λόγια

ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΕΗΣ : Γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πιάνο και τη Μουσική Θεωρία. Μεγαλώνοντας αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, τη Μουσική Τεχνολογία και το Κλασικό Τραγούδι ως Βαρύτονος. Μετράει πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό του, σαν πιανίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε καθηγητής μουσικής και φωνητικής στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Είναι μέλος και ιδρυτής του μουσικού σχήματος “Jazz the 2” που δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το τελευταίο διάστημα επεκτείνει τις γνώσεις και την εμπειρία του στην ηλεκτρονική μουσική ως μουσικός παραγωγός και DJ.

ΜΙΛΤΟΣ ΠΙΣΤΩΦ : Γεννήθηκε στην Αθήνα & σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Απολλώνειο Ωδείο. Ύστερα από μια περίοδο αναζήτησης, τον κέρδισε η μουσική και ασχολήθηκε ενεργά με την διδασκαλία όπου και δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια. Είναι καθηγητής στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και προετοιμάζει επίλεκτους μαθητές για τις μουσικές τους σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η τελευταία δεκαετία τον βρίσκει να δραστηριοποιείται ως alternative educator στην εκπαίδευση καθώς και ως team building facilitator στο corporate περιβάλλον. Αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης είναι η δημιουργία του Spirit Of Rhythm, ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι που συνδιάζει την μουσική και τον ρυθμό με την ψυχολογία και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

FONDAZIONE Βιβλιοθήκη Σ. Λοβέρδου, Λ Κηφισίας 256 και Όθωνος, Κηφισιά, 145 62

 

leave a reply

Your Review