Γιάννης Βογιατζής: Το τελευταίο αντίο στον τραγουδιστή του ελληνικού κινηματογράφου

Έσβησε ένα από τελευταία αστέρια της δεκαετίας του 1960, ο Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 89 ετών, παραμένοντας για πάντα στην μνήμη μας ως το ‘χαμογελαστό παιδί” της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

 

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και υπήρξε δημοφιλής τραγουδιστής με πολλές επιτυχίες στο θέατρο, το σινεμά και το ραδιόφωνο. 

Έλαβε δύο φορές το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης: Τη πρώτη το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

 

Η παρουσία του στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου υπήρξε λαμπρή, χαρίζοντας μας τραγούδια όπως το “Ένας ουρανός μ’ αστέρια”, “Θέλω κοντά σου να μείνω” με την Τζένη Βάνου και “Οι θαλασσιές σου οι χάντρες”.

 

Επίσης, παραμένοντας ο ίδιος δεινός φίλαθλος του Παναθηναϊκού καθ’ όλη του τη ζωή, έχει τραγουδήσει τον τον ύμνο της ομάδας.