Πώς το νέο GRAND HYATT ATHENS αλλάζει το πρόσωπο της Αθήνας

Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο GRAND HYATT της Ευρώπης γίνεται πιο εντυπωσιακό από ποτέ.

Στα τέλη του 2018 το GRAND HYATT ATHENS άνοιξε τις πόρτες του στη λεωφόρο Συγγρού, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την αθηναϊκή ξενοδοχειακή σκηνή. Ένα μεγάλο ξενοδοχείο διακεκριμένης αλυσίδας με το δικό του χαρακτήρα, τοπική ταυτότητα χωρίς να προδίδει τα διεθνή του διαπιστευτήρια που συνδύαζε με τον καλύτερο τρόπο το business and pleasure. Αν βάλει κανείς στην εξίσωση ότι βρίσκεται σε κομβικό σημείο κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τα σημαντικότερα πολιτιστικά ιδρύματα και τα μουσεία, τη θάλασσα και τα τουριστικά αξιοθέατα ήταν από τη μέρα που άνοιξε τις πύλες του ο ιδανικός προορισμούς για πάσης φύσεως ταξιδιώτες.

Η επιτυχία του και το γεγονός ότι το GHA έγινε γρήγορα τοπόσημο της πόλης, έκανε επιβεβλημένο ένα έργο διεύρυνσης του ξενοδοχείου, το οποίο σχετίζεται όχι μόνο με την επέκταση του, αλλά και στην εκ βάθρων αναμόρφωση όλων σχεδόν των χώρων του. Το έργο ολοκληρώθηκε και διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια αφού έγινε η προσάρτηση και αρχιτεκτονική ανάπλαση του παρακείμενου κτίσματος που στο παρελθόν φιλοξενούσε τον κινηματογράφο Odeon.

Το γραφείο Diarchon ανέλαβε το έργο που ξεχωρίζει και αναβαθμίζει αισθητικά την πόλη. Η δωρική και με αιχμές πρόσοψη του νέου κτιρίου, όπου πρωταγωνιστεί η τραβερτίνη και το γυαλί, έχει τη δική της αυτονομία και δυναμική για να συμπληρώσει διακριτά εκείνη του αρχικού κτίσματος. Προστέθηκαν 227 νέα δωμάτια και σουίτες, για να φτάσουν συνολικά τον αριθμό των 548 – ανάμεσα τους οι σουίτες με plunge ή private pool μοναδικές στην Αθήνα σε city hotel, ενώ η διώροφη Penthouse Suite, με προδιαγραφές που ξεπερνούν κάθε ξενοδοχειακό προηγούμενο, είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της.

Στο rooftop, με την ανυπέρβλητη θέα στην Ακρόπολη, σε διάλογο με την υπάρχουσα πισίνα δημιουργήθηκε μια νέα όπου μαζί με εκείνη του Αιθρίου και την εσωτερική του Spa θα καταστήσουν το GHA το μοναδικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με τέσσερις πισίνες. Η νέα πισίνα από υπόλευκο μάρμαρο είναι η μεγαλύτερη σε roof top κτιρίου στην Ελλάδα, επιτρέποντας να κολυμπήσουν οι επισκέπτες ανεμπόδιστα για 30 μέτρα και να είναι σε συνεχή οπτική επαφή με το κορυφαίο μνημείο του δυτικού πολιτισμού. Οι δύο πλέον πισίνες του roof-top με μοναδικό περιβάλλοντα χώρο, αποτέλεσμα της συνεργασίας των INEDITO Architects με τη Diarchon, όπως και η Atrium pool, με το δικό της μικροκλίμα και την πλούσια βλάστηση δημιουργούν μια νέα όαση στην πόλη προσφέροντας μια resort εμπειρία στον επισκέπτη.

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί και στους συνεδριακούς και τους χώρους ποικίλων εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ. Executive Lounge, meeting και syndicate rooms, αίθουσες για συνεντεύξεις και για ιδιωτικά γεύματα έρχονται να εξασφαλίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του νέου GHA στο επαγγελματικό και κοινωνικό τοπίο της πρωτεύουσας. Να σημειωθεί ότι το ballroom Caryatids με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, που βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, είναι το μόνο αυτής της έκτασης στην πόλη με φυσικό φως ημέρας σε city hotel.

Το interior design του ανακαινισμένου GHA φέρει την υπογραφή του studio MKV Design και ακολουθεί τη γραμμή της μοντέρνας κομψότητας, της αφαιρετικής πολυτέλειας, με υλικά και μοτίβα που συχνά παραπέμπουν στην κλασική Ελλάδα. Η ελληνική τέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του GHA και αποδεικνύεται σε έργα όπως το επιβλητικό art installation ‘’The Tower’’ της Ναταλίας Μαντά που διατρέχει καθ’ ύψος όλα τα επίπεδα του αιθρίου στο νέο κτίριο.

The Grand by Interni

Όλα τα παραπάνω αρκούν για να καταλάβει κανείς ότι αρχιτεκτονικά διαμαντάκια όπως το GHA αλλάζουν την αισθητική ταυτότητα μιας πόλης και προσελκύουν creative ανθρώπους ανθρώπους από όλο τον κόσμο που δίνουν την απαραίτητη ποικιλότητα που χρειάζεται μια σύγχρονη μητρόπολη. Το GHA επαναπροσδιορίζει τον ορισμό της πολυτέλειας και η νέα του εποχή δίνει κόσμο ακόμα περισσότερους λόγους να απολαύσουν την φιλοξενία του και να γίνουν κοινωνοί ενός lifestyle που θα προσδιορίσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες που έχουν από τον τομέα της φιλοξενίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για κρατήσεις, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα athens.grand.hyatt.com και στα social media το account και το hashtag @grandhyattathens, #GoGrand.