Για ποιες καταστροφές προειδοποιεί ο Bill Gates

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (όπως η αιολική και ηλιακή ενέργεια), μπορούν να μας βοηθήσουν στο να γίνει η ηλεκτρική ενέργεια πράσινη, όπως εξηγεί ο Gates, κι αυτό ισοδυναμεί σε λιγότερο από το 30% των συνολικών εκπομπών ρύπων. Το υπόλοιπο 70% που πρέπει να «καθαρίσει» είναι η παραγωγή χάλυβα, τσιμέντου, λιπασμάτων, τα συστήματα μεταφοράς και πολλά ακόμα.

«Αυτή τη στιγμή, δεν βλέπεις τον πόνο που προκαλείς καθώς εκπέμπεις διοξείδιο του άνθρακα», υπογραμμίζει ο Gates. «Πρέπει να έχουμε σημάδια σε επίπεδο τιμών ώστε να πούμε στον ιδιωτικό τομέα ότι θέλουμε πράσινα προϊόντα», προσθέτει, προειδοποιώντας τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση.

Σχετικά με την κρίση της Covid-19, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καλή αίσθηση» σχετικά με αυτό. «Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ πιο τρομακτικές, επειδή εξακολουθείτε να περπατάτε, να μπαίνετε σε αεροπλάνο, λεωφορείο, όταν είστε μολυσματικοί, σε αντίθεση με κάποιες άλλες ασθένειες, όπως ο Έμπολα, που βρίσκεστε ως επί το πλείστον σε νοσοκομειακό κρεβάτι τη στιγμή που το ιικό φορτίο μολύνει άλλους ανθρώπους», τονίζει ο Gates, ενώ σε όσους τον βάζουν στο στόχαστρο με διάφορες θεωρίες συνομωσίες που τον θέλουν να παρακολουθεί τους ανθρώπους, γελά και απαντά : «Γιατί να θέλω να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, δεν με ενδιαφέρει και τόσο το πού πηγαίνουν οι άνθρωποι».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

leave a reply

Your Review