Για πρώτη φορά το σεξουαλικό σκάνδαλο του Ντομινίκ Στρος Καν σε ντοκιμαντέρ

...με την υπογραφή του Netflix, φυσικά

Σχεδόν 10 χρόνια μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο που τον ανάγκασε να αφήσει ντροπιασμένος την καρέκλα του στο ΔΝΤ και να εγκαταλείψει για πάντα την πολιτική του καριέρα, ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο άλλοτε ισχυρός της παγκόσμιας οικονομίας βλέπει τη ζωή του να γίνεται ντοκιμαντέρ, το οποίο αναμένεται από το Netflix το φθινόπωρο του 2021.

Ωστόσο αυτό δεν είναι το μόνο βιογραφικό φιλμ που εστιάζει στη σεξουαλική επίθεση που συνέβη πριν από 10 χρόνια στη Νέα Υόρκη: ήδη κυκλοφορεί στο Netflix μια σειρά ντοκιμαντέρ με επίκεντρο εκείνη τη στιγμή του 2011, σε σκηνοθεσία του Γάλλου σκηνοθέτη και ηθοποιού Jalil Lespert.  

Στο «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK» υπάρχουν μαρτυρίες και αναλύσεις από ανθρώπους όπως η δημοσιογράφος Raphaëlle Bacqué, η οποία εργάζεται στην εφημερίδα Le Monde, αλλά και της καμαριέρας που εκείνη την καθοριστική μέρα δέχθηκε την επίθεση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ωστόσο, η μαρτυρία του Στρος Καν δεν υπάρχει εδώ. Θα τη δούμε το φθινόπωρο του 2021 στο νέο ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας και μάλιστα ο ίδιος με ένα Tweet φρόντισε να εξηγήσει τη δική του θέση σε όλη αυτή την καταγραφή. 

 «Για πρώτη φορά, συμφώνησα να φτιάξω μια ταινία ντοκιμαντέρ στην οποία θα δείξω όλη την προσωπική και επαγγελματική μου ιστορία από τη πολιτική στη Γαλλία ως τους διεθνείς φορείς. Ποτέ δεν έδωσα τη δική μου εκδοχή για τα γεγονότα που σηματοδότησαν την απόσυρσή μου από την πολιτική ζωή. Άλλοι το έκαναν για μένα, μιλώντας μέσα από δελτία τύπου, συνεντεύξεις και πραγματικά ή υποτιθέμενα γεγονότα. Ήρθε η ώρα να μιλήσω», πρόσθεσε.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Στρος Καν “εξαφανίστηκε” από την πολιτική ζωή της Γαλλίας, μετά από τη σύλληψή του στις 14 Μαΐου του 2011, σε ένα αεροσκάφος της Air France στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, ως κατηγορούμενος πια για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα ξενοδοχείου.   

Κανείς δεν ξεχνά την εικόνα του καταβεβλημένου, άλλοτε ισχυρού, να παρελαύνει μπροστά από τις κάμερες όλων των μεγάλων Μέσων του κόσμου.  Ας σημειωθεί ότι τότε οι κατηγορίες  απορρίφθηκαν μετά από αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία της καταγγέλλουσας.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Στρος-Καν είπαν από την αρχή ότι η συνάντηση με την υπηρέτρια από τη Γουϊνέα μπορεί να ήταν σεξουαλική, αλλά όχι μη συναινετική, ενώ τότε το σκάνδαλο είχε λήξει με την καταβολή μίας τεράστιας αποζημίωσης που ποτέ δεν έγινε γνωστό το ακριβές ποσό της. 

leave a reply

Your Review