Γιατί είναι σημαντικό να κάνουμε declutter στο σπίτι μας

Κάποιοι το μισούν και κάποιοι το λατρεύουν, σε κάποιους προκαλεί μεγάλο άγχος και σε κάποιους άλλους μεγάλη ευχαρίστηση. Ο λόγος για το declutter, το να αναδιοργανώνουμε δηλαδή τα ντουλάπια, συρτάρια, βιβλιοθήκες του σπιτιού μας, να πετάμε ό,τι είναι περιττό και να κρατάμε ό,τι χρειαζόμαστε πραγματικά.

Ήδη από την πρώτη καραντίνα, οι περισσότεροι από εμάς κάναμε εκκαθάριση στις ντουλάπες και τα συρτάρια του σπιτιού μας σε μία προσπάθεια να διαχειριστούμε όλο αυτό τον ελεύθερο χρόνο που είχαμε στη διάθεση μας. 

Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς βέβαια, ακόμα κι αν είμαστε fans της εκκαθάρισης, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν είναι πάντα μία πολύ εύκολη δουλειά. Το να αποφασίσει κανείς πως δεν χρειάζεται κάποιο αντικείμενο ή ρούχο και να φτάσει στο σημείο να το πετάξει ή να το δωρίσει, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε αρκετά περίπλοκα. Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να μένουμε προσκολλημένοι σε αντικείμενα και ξεχνάμε πολλές φορές πως οι στιγμές και οι αναμνήσεις είναι πιο σημαντικές από κάποιο υλικό αντικείμενο. 

Αυτό ακριβώς το αίσθημα χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε και θα το πετύχουμε εάν γνωρίσουμε τα οφέλη που έχει το declutter στο μυαλό και τη ζωή μας.  Τι πρόκειται να συμβεί λοιπόν στο μυαλό σας μετά μία καλή εκκαθάριση στο σπίτι μας; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

leave a reply

Your Review