Άννα Βίσση: Το τραγούδι για τον Ζακ Κωστόπουλο που έγινε viral σε λίγες ώρες

"Τρομαγμένο μου", o τίτλος του τραγουδιού στη μνήμη του αγοριού που βρήκε τραγικό τέλος στο κέντρο της Αθήνας

Ακριβώς δύο χρόνια από τον φρικτό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, η Άννα Βίσση με ένα σπαρακτικό ποστ στο Instagram της κυκλοφόρησε ένα τραγούδι στη μνήμη του σε στίχους και μουσική Λίνας Δημοπούλου και Γιώργου Καλογερόπουλου. Η ανακοίνωση έγινε ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του κλιπ, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Μπέττυ Βακαλίδου, εμβληματκιή φιγούρα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας 

«Ερμήνευσα ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο, τον νεαρό ακτιβιστή και καλλιτέχνη, που γράφτηκε από τη Λίνα Δημοπούλου και τον Γιώργο Καλογερόπουλο», έγραψε η Αννα Βίσση στην ανάρτηση για το τραγούδι του Ζακ Κωστόπουλου. «Η συγκίνηση που μου προκάλεσε το τραγούδι σε σχέση με το αποτρόπαιο τέλος του Ζακ ήταν για μένα ο καταλυτικός λόγος να το κάνω», έγραψε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια. 

https://www.instagram.com/p/CFW_u2VsO_N/?utm_source=ig_embed

Ας σημειωθεί ότι μετά από μία τεράστια καριέρα, η Βίσση είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει να μην εμφανίζεται ως το κεντρικό πρόσωπο του βίντεο κλιπ και ακόμη και με αυτό τον τρόπο γίνεται σαφές το μήνυμα που θέλει να στείλει υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Στο κλιπ, τη βλέπουμε καθισμένη στις μπροστινές θέσεις ενός θεάτρου να παρακολουθεί μια χορευτική παράσταση, η οποία κορυφώνεται με τη θεαματική εμφάνιση της τρανς ακτιβίστριας, Μπέττυς Βακαλίδου. Τη δική της ιστορία μεταμόρφωσης, η Βακαλίδου την έχει αφηγηθεί στο βιβλίο “Μπέττυ – Καπετάνιος της Ψυχής μου”, ένα υπέροχο, σκληρό αλλά πέρα για πέρα συγκλονιστικό ανάγνωσμα για το πώς γεννήθηκε αγόρι στην Αλεξανδρούπολη και σε ηλικία 15 χρονών αναγκάστηκε να το σκάσει από το σπίτι της και την κλειστή κοινωνία του τόπου της και να βρεθεί στην Αθήνα. Η περιπλάνηση της στους σκοτεινούς δρόμους της σεξουαλικότητας, αλλά και της ταυτότητας φύλου που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού και οι διεκδικήσεις και η γενναιότητά της έκαναν τη Βακαλίδου ένα ζωντανό σύμβολο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και για τους αγώνες για τα δικαιώματα gay και trans ανθρώπων στην Ελλάδα. 

Η ίδια στο κλιπ, φαίνεται να περπατά μόνη στο κέντρο της Αθήνας, στο μέρος όπου πέθανε με τόσο φρικτό τρόπο ο Ζακ Κωστόπουλος, και να αφήνει ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα στο πεζοδρόμιο. Δείτε το κλιπ εδώ >>>

 

leave a reply

Your Review