Γιατί πρέπει να τρως ένα μήλο την ημέρα

Πράσινα ή κόκκινα, ξινά ή γλυκά, τα μήλα είναι πεντανόστιμα και γεμάτα οφέλη για τον οργανισμό σου. Και αν δεν μας πιστεύεις, διάβασε τους εφτά λόγους για τους οποίους πρέπει να εντάξεις τα μήλα στην καθημερινή σου διατροφή.

 

1.Περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά

Η κερκετίνη, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, βρίσκεται σε αφθονία στα μήλα. Πού βοηθά; Στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος και στην πρόληψη από διάφορες ασθένειες.

2.Βοηθούν στην υγεία των ματιών σου

Αν τρως ένα μήλο την ημέρα, τα μάτια σου θα παραμείνουν υγιή. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν μπορούν να βοηθήσουν μέχρι και στην πρόληψη του καταρράκτη. Το έχουν αποδείξει και οι σχετικές μελέτες.

3.Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος, μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και κρατούν το εντερικό μας σύστημα υγιές. Επιπλέον βοηθούν στον έλεγχο της πείνας και μας δίνουν ένα αίσθημα κορεσμού. Αυτό σημαίνει ότι αν φας ένα μήλο στη διάρκεια μεταξύ των γευμάτων, νιώθεις χορτάτη με υγιεινό τρόπο και δεν τσιμπολογάς μπισκοτάκια και άλλες θερμιδικές βόμβες.

4.Βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος

Τα μήλα είναι ωφέλιμα για το συκώτι μας. Και ό,τι κάνει καλό στο συκώτι μας -που όταν είναι υγιές, κρατάει τις βλαβερές τοξίνες μακριά από τον οργανισμό μας- πρέπει να το καταναλώνουμε καθημερινά.

5.Διατηρούν την καρδιά σου υγιή

Το είπαμε ήδη ότι οι φυτικές ίνες, στις οποίες είναι πλούσια τα μήλα, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Τα μήλα βοηθούν επίσης στην πρόληψη της συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες μας, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να πάθουμε καρδιακή προσβολή.

6.Ενισχύουν την αντοχή σου

Πριν κάνεις οποιαδήποτε άσκηση γυμναστικής, φάε πρώτα ένα μήλο. Έτσι το οξυγόνο θα φτάσει πιο γρήγορα στους πνεύμονες, και  το σώμα σου θα αντιδράσει πιο εύκολα στην άσκηση.

7.Σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Και λίγες θερμίδες περιέχει, και σε κρατάει χορτάτη για μεγάλο διάστημα. Με λίγα λόγια, βάλε τα μήλα στο πρόγραμμά σου και δεν θα το μετανιώσεις.

leave a reply

Your Review