Γιορτάστε την Ημέρα της Γυναίκας με Gancia

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, υψώνουμε τα ποτήρια για να ευχηθούμε σε κάθε μητέρα, αδελφή, φίλη, σύζυγο, απολαμβάνοντας τη γεύση του Garcia Asti.

Ο οίκος Gancia, με έτος ίδρυσης το 1850 από τον Carlo Gancia, ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου Ιταλικού αφρώδη οίνου, πριν καν συσταθεί το μοντέρνο Ιταλικό κράτος ενώ ήταν και ο επίσημος προμηθευτής οίνων της Αυλής, κατά τη δυναστεία των Savoy – Carignano στα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι αμπελώνες της Gancia βρίσκονται στην καρδιά της περιοχής του Piemonte και έχουν έκταση 2.000 εκταρίων. Εφαρμόζοντας τις καλύτερες καλλιεργητικές και οινολογικές τεχνικές, σε συνδυασμό με τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και το εξαιρετικό υπέδαφος της περιοχής, τα προϊόντα Gancia ξεχωρίζουν για την ανώτερη ποιότητά τους και τη γνήσια Ιταλική τους φινέτσα. Τα ιστορικά υπόγεια Κελάρια του Οίκου Gancia αποκαλούμενα και ως “Underground Cathedrals”που κέρδισαν αυτό το όνομα λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής τους, είναι σκαμμένα σε ηφαιστειακό υπέδαφος για την διατήρηση μίας μόνιμα σταθερής θερμοκρασίας 12-14°C, ώστε ο οίνος να ωριμάσει κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες. H Unesco, για την μοναδικότητά τους, προέβη στον χαρακτηρισμό τους ως Μνημείo Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Λίγα λόγια για το Gancia Asti D.O.C.G:

Ένα από τα διασημότερα αφρώδη κρασιά στον κόσμο! Παράγεται αποκλειστικά από Moscato Bianco σταφύλια στο Asti της Β. Ιταλίας, και κατέχει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (D.O.C.G.). Πρόκειται για έναν αφρώδη οίνο, ευχάριστο στο άρωμα, με νότες από εξωτικά φρούτα, φασκόμηλο και  μέλι. Συνοδεύει ιδανικά επιδόρπια και φρούτα αλλά σερβίρεται και σκέτο ως απεριτίφ. Απολαύστε το παγωμένο στους 6οC – 8οC.

Θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και σε μεγάλες αλυσίδες Super Market.