Η κλασσική εκδοχή της γνωστής κούκλας έχει προ πολλού ξεπεραστεί και αν μας ρωτάτε, πολύ καλώς. Τα στερεότυπα επιτέλους σπάνε, οι ταμπέλες που εγκλωβίζουν και καταπιέζουν ψυχές δεν χωρούν στην κοινωνία μας και η νέα σειρά από κούκλες περνά κοινωνικά μηνύματα. Τα τρία τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη σειρά από κούκλες Barbie έχει εγκαινιαστεί προς τιμήν ιστορικών και σημερινών παραδειγμάτων προς μίμηση που άνοιξαν τον δρόμο στα κορίτσια να κάνουν πιο μεγάλα όνειρα και να τα πραγματοποιούν. Η Dr. Μάγια Αγγέλου είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά που περιλαμβάνονται επίσης και οι Ρόζα Παρκς, Έλα Φιτστζέραλντ, Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ κλαι Φρίντα Κάλο.

 

Η Μάγια Αγγέλου, Αμερικανίδα ποιήτρια, πεζογράφος, τραγουδίστρια, καθηγήτρια πανεπιστημίου και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των πολιτών άφησε τη δική της πινελιά στη σύγχρονη ιστορία. Περισσότερο γνωστή για τις αυτοβιογραφίες της που αφορούν στην παιδική και ενήλικη ζωή της, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Ύψωσε ανάστημα, μίλησε ανοιχτά για τη βία και τον ρατσισμό στον Αμερικανικό Νότο και και η φωνή της χτύπησε στις καρδιές του κόσμου.Έλαβε δεκάδες βραβεία και πάνω από 50 τιμητικές διακρίσεις και άφησε το δικό της πέπλο ανθρωπιάς σε τούτο τον κόσμο.

 

H Barbie εκδοχή της Αγγέλου την παρουσιάζει προς το τέλος της τρίτης δεκαετίας της ζωής της μέσα σ’ ένα φωτεινό μακρύ φόρεμα, φορώντας χρυσά κοσμήματα κι ένα τουρμπάνι στολισμένο με λουλούδια στα μαλλιά. Α, και φυσικά ξεχωρίζει το όμορφο και αισιόδοξο χαμόγελο της!

«Μέσα από τα λόγια της και τις δράσεις της, εξέλιξε μια μοναδική ικανότητα να δημιουργεί βαθιές συνδέσεις με ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Συχνά έλεγε “γράφω από την οπτική γωνία των Μαύρων, αλλά στόχος μου είναι η ανθρώπινη καρδιά”. Είμαι ενθουσιασμένος που η Barbie τη διάλεξε για τη σειρά της Γυναίκες που Εμπνέουν”, δήλωσε σε ανακοίνωση, ο Γκάι Τζόνσον, μοναδικό παιδί της Αγγέλου και διαχειριστής της περιουσίας της.