Η Δρόσω από τις «Άγριες Μέλισσες» μιλάει για τη σειρά και τη ζωή της

Ποια είναι η Δρόσω από τις Άγριες Μέλισσες; Η ηθοποιός Δανάη Μιχαλάκη μας λέει μερικά πράγματα για τον εαυτό της.

Φωτογραφία: Κοσμάς Κουμιανός
  • Δεν περιμέναμε ότι οι Άγριες Μέλισσες θα είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία. Περιμέναμε ότι θα ήταν κάτι που θα αρέσει, γιατί είχε χρόνια να βγει κάτι ανάλογο στην τηλεόραση και το σενάριο είναι πολύ καλογραμμένο, αλλά όχι ότι θα γινόταν αυτό που έγινε από την πρώτη μέρα. Αυτό με φοβίζει λίγο, από την άποψη ότι ο πήχης ανέβηκε κατευθείαν πολύ ψηλά και δεν ξέρω ποιο θα είναι το επόμενό μου βήμα στην τηλεόραση.
  •  Γεννήθηκα πριν από 27 χρόνια στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στη Σύρο. Ήταν απόφαση των γονιών μου, όταν εγώ ήμουν δύο χρονών και ο αδερφός μου τεσσάρων, για πίστευαν ότι εκεί θα είχαμε καλύτερη ζωή. Στην Αθήνα είχαν μια σχολή μπαλέτου και όταν μετακομίσαμε στη Σύρο άνοιξαν εκεί μια σχολή. Τώρα που μένω πάλι εδώ μου λείπει πολύ το νησί και με την πρώτη ευκαιρία πηγαίνω.
  • Μικρή έκανα μπαλέτο, ξεκίνησα να μαθαίνω και πιάνο, αλλά το σταμάτησα σε πολύ μικρή ηλικία. Έκανα όμως αρκετά χρόνια μαθήματα στο σαντούρι, ασχολήθηκα με ελληνικούς χορούς και σύγχρονο, ήμουν και σε χορωδία.
  • Πώς αποφάσισα να γίνω ηθοποιός; Είναι ο μπαμπάς μου ηθοποιός (σ.σ.: ο Γιώργος Μιχαλάκης) και είχα επηρεαστεί από τις παραστάσεις που έπαιζε όταν ήμουν μικρή. Θυμάμαι ότι μου άρεσε να τρυπώνω στα παρασκήνια και να παρακολουθώ από εκεί τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Έβλεπα που συνδύαζαν με την υποκριτική και τον χορό και το τραγούδι και έλεγα από πολύ μικρή ότι κι εγώ αυτό θέλω να κάνω.
  • Είναι ωραίο να σε αναγνωρίζουν στον δρόμο και να σου δίνουν συγχαρητήρια για τη δουλειά σου. Απλώς, όταν γίνεται τόσο απότομα, που το Σάββατο είσαι στο μετρό και περνάς απαρατήρητη και τη Δευτέρα, μια μέρα μετά την πρεμιέρα, σου μιλάει όλος ο κόσμος, είναι ένα κύμα ξαφνικό από τη μια και ευχάριστο από την άλλη.
  • Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω, ασχολούμαι πολύ με τα σκυλιά μου, τον Ρόκι και τη Μαρούλα, πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Μου αρέσει πολύ να βλέπω και τους δικούς μου ανθρώπους. Αν μαγειρεύω; Ναι, προσπαθώ να βρίσκω τον χρόνο να το κάνω, γιατί μου αρέσει, αν και δεν τα πάω καλά με τον φούρνο. Είμαι ο τύπος που θα πάει ταπεράκι στη δουλειά.
  • Το μεγάλο μου όνειρο είναι να παίξω σε musical. Είτε είναι παιδικό είτε κανονικό. Αυτό είναι που θέλω να κάνω πάρα πολύ.