Η Domus Art Gallery καλωσορίζει ξανά την Marjan Fahimi στην ατομική της έκθεση με τίτλο “Crossover”

Η έκθεση ” Crossover ” από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2023 περιγράφει ένα διάστημα μεγάλων προσωπικών και επαγγελματικών αλλαγών για την καλλιτέχνιδα, η οποία μετέβη από την αφηρημένη τέχνη στις ανθρώπινες φιγούρες. Την έκθεση, την οποία επιμελείται η Giulia Coccia, στοχεύει στην ανάδειξη του προσωπικού ταξιδιού της Marjan από την χώρα καταγωγής της – το Ιράν –στην πολιτιστική εμπειρία που απέκτησε στην Ιταλία, όπου ζει τα τελευταία 22 χρόνια. Η δημιουργική της αναζήτηση μεταφράζεται σε μια διασταύρωση παρελθόντος και παρόντος, αφηρημένης τέχνης και ανθρώπινων μορφών, τα οποία αναμειγνύονται άψογα δημιουργώντας μία ΜΕΤΑΒΑΣΗ.

Όπως δηλώνει η Marjan Fahimi: “Στην αρχή εμπνεόμουν από τα αστικά τοπία της πατρίδας μου, την Τεχεράνη. Αργότερα, μετά τη μετακίνησή μου στα βόρεια προάστια της Ρώμης, εξερεύνησα τα φυσικά τοπία της υπαίθρου. “Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι ο καμβάς μου έδειχνε ολοένα και περισσότερες φιγούρες και πρόσωπα σε εμβρυικό στάδιο να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα των έργων μου και να με καλούν να τους δώσω μορφή”, εξηγεί.

Τότε ήταν που ανέπτυξε ακόμα πιο στενή σχέση με τους θεατές, καθώς η ανάγνωση τους σε φιγούρες, πρόσωπα, ζώα και τοπία μέσα στην εικόνα την έπεισε να εξερευνήσει αυτά τα τυχαία γεγονότα. “Κάθε άτομο που αντικρίζει το έργο φέρει τη δική του ευαισθησία, την προσωπική και πολιτιστική του εμπειρία, κι έτσι κάθε διάδρασησυνιστά μια νέα εκτέλεση”, λέει. Μέσα από το μάτι του θεατή, το έργο αναγεννιέται σε ένα «Ζωντανό» Έργο.

Αυτή η νέα προσέγγιση έχει αλλάξει καθοριστικά την καλλιτεχνική της πορεία, η οποία μέχρι τώρα ταυτιζόταν με την αφηρημένη τέχνη και αναγνωριζόταν μέσα από αυτή. Η έκθεση “Crossover” ενσωματώνει όλη αυτήν τη μεταβατική διαδικασία, η οποία δημιούργησε την ώριμη καλλιτεχνική της υπογραφή.

Η Marjan Fahimi είναι Ιρανή καλλιτέχνης, γεννημένη στην Τεχεράνη το 1982. Σε ηλικία 15 ετών άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στο στούντιο του Hossein Maher και μετά την αποφοίτησή της ξεκίνησε σπουδές στην ιταλική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης. Παράλληλα συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε μερικές από τις σημαντικότερες γκαλερί της Τεχεράνης, όπως οι Elahe Art Gallery, Bahman Cultural Center, Robat Art Gallery.

Από το 2016 χρησιμοποιεί διάφανη ρητίνη προκειμένου να οπτικοποιήσει τη στιγμή και να κάνει τον χώρο φωτεινότερο, τονίζοντας έτσι το βάθος του έργου καθώς και την αισθητηριακή αντίληψη που προέρχεται από τη διαστρωμάτωση του χρώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

GlendaLorenzani, +30 6907477997, info@domusartgalleryathens.com

Ώρες Λειτουργίας:

21 Οκτωβρίου 2023 (Εγκαίνια): 18:00 -23:00

22 Οκτωβρίου – 5 Δεκεμβρίου: Κατόπιν Ραντεβού

(τηλ +30 6907477997)

www.domusartgalleryathens.com