Η Nike σχεδίασε συλλογή με χιτζάμπ για μουσουλμάνες αθλήτριες

 

Οι μουσουλμάνοι αθλητές δεν συμπεριλαμβάνονται εδώ και πολύ καιρό στη βιομηχανία αθλητικών ενδυμάτων, καθώς τα κατάλληλα εργαλεία απόδοσης που είναι ελαφριά, αναπνεύσιμα και άνετα δεν είναι πάντοτε προσβάσιμα. Το 2017, η Nike λάνσαρε το Pro Hijab – ένα απαλό, γρήγορο απορροφητικό ένδυμα για ανταγωνιστικά αθλήματα. Δύο χρόνια αργότερα, η Nike επεκτείνεται στο Pro Hijab, μια ολοκληρωμένη συλλογή από μέτρια φθορά απόδοσης μαγιό για μουσουλμάνους αθλητές.

Η Nike εμπνεύστηκε για να ξεκινήσει τη συλλογή ”The Victory” μετά την αναγνώριση της έλλειψης επιλογών εργαλείων επιδόσεων για αθλητές θαλάσσιων σπορ “που δεν θέλουν να επιλέξουν μεταξύ μετριοφροσύνης και κίνησης με άνεση και εμπιστοσύνη”. Αφού άκουσε το feedback των αθλητών όπως της αθλήτριας των Εμιράτων Zahra Lari, η ομάδα σχεδίασε ένα σύνολο κολύμβησης “head-to-toe swim” το οποίο “φέρνει την καινοτομία των επιδόσεων σε μαγιό”.

Φωτογραφία: nike.com

Το Nike Victory Swim Hijab έχει σχεδιαστεί με ενσωματωμένο στήριγμα κεφαλής και αναπνεύσιμο πλέγμα για την εξασφάλιση άνεσης και ασφάλειας για αθλήματα υψηλής ενέργειας. Η Nike είναι χτισμένη σε σουτιέν στο Nike Victory Swim Tunic Top για επιπλέον στήριξη και η σιλουέτα των Nike Victory Swim Leggings προσφέρεται σε ένα ελαφρύ ύφασμα που επίσης δεν προσκολλάται έτσι δεν επηρεάζει την ταχύτητα.

“Τα περισσότερα από τα κορίτσια που συναντώ είναι απρόθυμα να κολυμπήσουν ή να βουτήξουν λόγω των μετριοπαθών προτιμήσεών τους και δυσκολεύονται να βρουν τη σωστή λύση”, δήλωσε ο Νουκ, ο πρώτος τεχνικός δύτης της Σαουδικής Αραβίας. “Πιστεύω ότι αυτό το κοστούμι θα καλύψει πολλές γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν θαλάσσια σπορ χωρίς επιφυλάξεις, καθώς εξυπηρετεί πραγματικά το σκοπό της σεμνότητας με μια χαλαρή εφαρμογή. Τώρα μπορώ να καλέσω περισσότερα κορίτσια σε καταδύσεις και κολύμπι και να απολαύσουν το άθλημα χωρίς ανησυχίες. “.

Φωτογραφία: nike.com

Η Nike Victory Swim Collection θα κυκλοφορήσει επίσημα 1 Φεβρουαρίου online στο nike.com και σε επιλεγμένα καταστήματα όπως: στη Nike της Νέας Υόρκης και στης Santa Monica, στης Nike London και στης Nike Dubai.

leave a reply

Your Review