Η NIVEA ανέπτυξε ένα μοναδικό αντηλιακό, για ένα και μοναδικό κορίτσι

Πιστή στις αρχές της και στην αποστολή CAREBEYOND SKIN, η ΝΙVEA ανέπτυξε ένα μοναδικό αντηλιακό, το «ShadowJumper», ειδικά και μόνο για την 4χρονη Charlotte. H Charlotte πάσχει από ΕρυθροποιητικήΠρωτοπορφυρία (EPP) που δεν της επιτρέπει να εκτεθεί στον ήλιο, κι έτσι μαζί με άλλους συχνά ονομάζονται «Shadow Jumpers», αφού ζουν στην σκιά. Χάρη στην νέα ανακάλυψη των εργαστηρίων της NIVEA, η Charlotte θα μπορεί να απολαμβάνει πια μικρές περιπλανήσεις κάτω από τον ήλιο.

Η Charlotte, ένα τετράχρονο κορίτσι που ζει στην Γερμανία, διαγνώστηκε με την σπάνια γενετική διαταραχή EPP(ΕρυθροποιητικήΠρωτοπορφυρία).Πρόκειται για μία πάθηση κατά την οποία όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με τον ήλιο, έστω και έμμεσα, υποφέρει από εγκαύματα και πόνους. Ήδη από τη βρεφική της ηλικία, η Charlotteδεν μπορούσε να βρεθεί στον ήλιο, γι’ αυτό και οι γονείς της έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να βρουν βοήθεια. Έτσι, έφτασαν στη NIVEA και τον Dr. Ludger Kolbe, Chief Scientist for Photobiology της Beiersdorf και εκεί ξεκίνησε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου καλλυντικού αντιηλιακού με στόχο την προστασία της επιδερμίδας της Charlotte από το μπλε φως και την υπεριώδη ακτινοβολία, και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.

To αντηλιακό της Charlotte άλλαξε όλη την ζωή της οικογένειας που τώρα απολαμβάνει ένα πρότερα άπιαστο όνειρο, μια απλή καθημερινή βόλτα στον ήλιο. Όπως δήλωσε ο JohannesHesseling, πατέρας της Charlotte: «Η NIVEA και το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Beiersdorf έκαναν τα πάντα για να βρουν μια λύση για τη Charlotte. Όταν είδαμε το παιδί μας να γελάει στον ήλιο μετά την πρώτη εφαρμογή της αντιηλιακής κρέμας, νιώσαμε βαθιά ευγνωμοσύνη και συγκίνηση».

Το αντηλιακό της Charlotte δημιουργήθηκε ειδικά και μόνο για την Charlotte και της δικές της εξατομικευμένες ανάγκες και δεν αποτελεί μια νέα προσθήκη στην σειρά αντηλιακών της NIVEA. To αντηλιακό δεν θεραπεύει την EPP και η Charlotte πρέπει να είναι πολύ προσεκτική όταν βρίσκεται στον ήλιο, ωστόσο έχει πια λίγη περισσότερη ελευθερία όταν βγαίνει έξω. Το καλοκαίρι του 2021, το προϊόν ήταν έτοιμο και το χρησιμοποίησε η Charlotte για πρώτη φορά.

Oι ασθενείς με EPP υποφέρουν από το μπλε φως του ήλιου που τους προκαλεί αφόρητους πόνους, με αποτέλεσμα να αναζητούν μόνιμα σκιά, μετονομάζοντας άτυπα την ασθένεια σε «Shadow jumping», από την ψυχολόγο Elisabeth Anna Rufener.

Όταν οι ασθενείς εκτίθενται στο ηλιακό φως, ένας πρόδρομος της κόκκινης χρωστικής του αίματος, η πρωτοπορφυρίνη, εναποτίθεται στα αιμοφόρα αγγεία. Δυστυχώς με αυτό τον τρόπο,  η ενέργεια από το ορατό φως απορροφάται εξολοκλήρου και προκαλεί μια χημική αντίδραση – ένα έγκαυμα στα αγγεία, το οποίο ο πάσχων ασθενής αντιλαμβάνεται ως έντονο πόνο, ενώ παράλληλα έντονα εγκαύματα εμφανίζονται και στο δέρμα του.

Για περισσότερες πληροφορίες:https://www.nivea.gr/advice/shadowjumper

 

leave a reply

Your Review