Ηλίας Μαμαλάκης: Η περιπέτεια υγείας που τον “ταρακούνησε”

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε χθες ο Ηλίας Μαμαλάκης στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ όπου φιλοξενήθηκε. Ο αγαπημένος μάγειρας της τηλεόρασης μίλησε για την πορεία του στον χώρο, τον θάνατο της γυναίκας του, αλλά και το σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος εξομολογήθηκε πως ή περιπέτεια υγείας που είχε πριν λίγους μήνες στην Κύπρο ήταν πολύ σοβαρότερη από όσο γράφτηκε. Χαρακτηριστικά είπε:

 

“Ήμουν στα όρια του θανάτου. Υπάρχει ένα μικρόβιο που λέγεται Κλωστρίδιο, το οποίο συνυπάρχει με τον άνθρωπο αλλά ας πούμε πως είναι εν ύπνω. Πριν φύγω για την Κύπρο, πήρα μια αντιβίωση γιατί είχα ένα πρόβλημα στον φάρυγγα και οι γιατροί μού εξήγησαν ότι, όταν το Κλωστρίδιο συναντηθεί με τη συγκεκριμένη αντιβίωση, δημιουργεί ένα σοκ στον οργανισμό σηπτικό.”

 

Εξιστορώντας το περιστατικό από την αρχή, συνέχισε: 

 

«Γυρίζω στο ξενοδοχείο στη μία η ώρα το πρωί, Σάββατο προς Κυριακή, την επόμενη θα έφευγα για να γυρίσω στην Αθήνα. Εκείνη την ώρα όμως, με πιάνει μια διάρροια και μπορώ να πω ότι χάρηκα. Λέω “έχω φάει τον αγλέουρα στην Κύπρο οπότε να ξεκουραστεί και λίγο το πεπτικό”. Αυτή όμως, δεν ήταν μια διάρροια από τις συνηθισμένες, ήταν μια αφυδάτωση του σώματος τόσο μεγάλη που έγινα ένα κουβάρι κι έπεσα αναίσθητος».

 

Ο ίδιος εξήγησε ότι βρισκόταν μόνος του όταν συνέβη το επεισόδιο. Έτσι, χρειάστηκε να τηλεφωνήσει σ’ έναν φίλο του, προκειμένου να του στείλει ασθενοφόρο.

 

«Ήμουν ολομόναχος και δεν ξέρω πώς λειτούργησε η αυτοσυντήρηση μου και στις 7:00 το πρωί βρήκα το κουράγιο, βρήκα το κινητό μου και πήρα έναν φίλο μου Κύπριο. Του είπα “Ηλία, είμαι χάλια. Στείλε μου ένα νοσοκομειακό” κι ήρθε μέσα σε 20 λεπτά. Εγώ δεν μπορούσα να σηκωθώ να ξεκλειδώσω, ήρθαν από τη ρεσεψιόν και το ξεκλείδωσαν. Με έβαλαν σε φορείο με το “αλουμινόχαρτο” από πάνω γιατί είχε πέσει η θερμοκρασία μου και για μεγάλη μου τύχη, δεν με πάνε στα επείγοντα. Αν με πήγαιναν και με έβαζαν σε φορείο κι ερχόταν ένας να μου βάλει ορό, θα πέθαινα. Με πήγαν στην εντατική κι η καλή μου τύχη είναι πως οι γιατροί με δύναμη και ζόρι, άρχισαν να με ρωτάνε. Οπότε δεν μπορούσα να μην απαντήσω, μου έδωσαν και κάνα χαστουκάκι, όμως δεν είχα δύναμη», περιγράφει.

 

Όπως είπε χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική για έξι ημέρες. «Έμεινα για έξι μέρες στην εντατική, εκεί ήταν το μεγάλο μου δράμα. Είναι δέκα κρεβάτια, τα εννέα σε καταστολή με ρόγχους και ο μόνος που έχει τις αισθήσεις του είμαι εγώ. Η ψυχή μου ταράχθηκε”.

leave a reply

Your Review