Τι λένε στον Σπύρο Χατζηαγγελάκη όταν τον συναντούν στον δρόμο

Και μερικά ακόμα πράγματα που θέλεις να ξέρεις γι' αυτόν.

Φωτογραφία Κοσμάς Κουμιανός
  • Γεννήθηκα στην Ορεστιάδα, μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και από τότε που κατέβηκα στην Αθήνα, πριν από πέντε χρόνια, μένω στα Εξάρχεια. Μου αρέσει το κέντρο και τα βράδια βγαίνω συνήθως σε bars κοντά στο σπίτι μου. Μόνο το κέντρο ξέρω. Ούτε βόρεια ούτε νότια προάστια. Παλιά κυκλοφορούσα αποκλειστικά με ποδήλατο.
  • Είμαι 33 χρονών. Μέχρι τα 25 ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Έπαιζα και ήμουν σε επίπεδο εθνικής κατηγορίας. Μια μέρα είπαμε με τον κολλητό μου να πάμε σε μια θεατρική ομάδα για να γνωρίσουμε κοπέλες. Εκεί, στις πρόβες πάνω στη σκηνή, ξύπνησαν άλλα πράγματα. Λέμε: «Ποιες γκόμενες; Εδώ το θέατρο είναι μαγική διαδικασία». Και έτσι και οι δυο κολλήσαμε και συνεχίζουμε να είμαστε κολλητοί και ηθοποιοί.
  • Κατάλαβα ότι είμαι γνωστός τον τελευταίο χρόνο και αυτό κυρίως με τις επαναλήψεις της Μουρμούρας. Δεν ξέρουν όμως το όνομά μου. Οι περισσότεροι μου λένε: «Μοιάζεις με κάποιον ηθοποιό». Το όνομα του ήρωα που παίζω ξέρουν.
  • Φοβίες; Φοβάμαι τον βιολογικό θάνατο. Έχω ανάγκη να ζήσω, γι’ αυτό είμαι υπερκινητικός και γεμίζω συνεχώς το πρόγραμμά μου. Θέλω να κάνω χίλια πράγματα μέσα σε μια μέρα, γιατί αλλιώς πιστεύω ότι μου φεύγει η ζωή και τη χάνω. Μια φοβία έχω και βασική, που καλύπτει όλες τις άλλες.
  •  Όταν γυρίζω το βράδυ στο σπίτι μετά τη δουλειά, βάζω ένα ποτό και επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες που έχω βγάλει. Επίσης, κάνω τραπέζια στο σπίτι μου. Προσκαλώ τους φίλους μου, μαγειρεύω, τους σερβίρω και τους περιποιούμαι. Αυτό κατά κάποιον τρόπο με χαλαρώνει. Μπορεί να έχω και 10 άτομα καλεσμένους. Μαγειρεύω τα πάντα, αν και τελευταία έχω κολλήσει με τα μοσχαρίσια φιλέτα.
  • Δεν κάνω πλάνα. Αν και κάποια στιγμή με έχω φανταστεί να μένω σε ένα μικρό σπιτάκι στο Πήλιο, μέσα στη φύση, και να έχω μια ταβέρνα που θα έχει menu πέντε φαγητά. Αλλά, από την άλλη, δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς να πηγαίνω το βράδυ σε ένα θέατρο και να παίζω.

 

leave a reply

Your Review