Ένας παράδεισος σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο στο Isla Brown Corinthia και μεταφέρουμε την ταξιδιωτική μας εμπειρία.

Η Αθήνα είναι μια πολύ όμορφη πόλη, αλλά πολλές φορές χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από το κλεινόν άστυ για να μπορέσουμε να αναζωογονηθούμε και να αποφορτιστούμε από το άγχος μιας μεγαλούπολης. Για αυτό και οι κοντινοί προορισμοί αναδεικνύονται σε μικρούς παραδείσους που χρειαζόμαστε για την ευεξία και την ψυχική μας υγεία. Ένας τέτοιος σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, χτισμένος ακριβώς μπροστά στη θάλασσα είναι και το Isla Brown Corinthia, το νέο μέλος της οικογένειας Brown Hotels.

Μπορεί να έχει ανοίξει μόνο μερικούς μήνες, αλλά το κοινό το αγάπησε αμέσως και το έκανε viral σε χρόνο dt. Ειδικά οι φωτογραφίες των δωματίων και του roof top μας κίνησαν την περιέργεια για να επισκεφτούμε το ξενοδοχείο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ταυτότητα που βρίσκεται στην Κόρινθο, μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα.

Από τη στιγμή που μπαίνει κάποιος στο χώρο του νιώθει ένα αίσθημα χαλάρωσης. Αυτό νιώσαμε και εμείς. Το Isla Brown Corinthia έχει 166 πολυτελή δωμάτια, πισίνες, εστιατόρια και σπα και φαντάζει ένα καταφύγιο φιλοξενίας υψηλής αισθητικής, με προσεγμένη αλλά και προσιτή πολυτέλεια. Η ομάδα των Brown Hotels έχει επιμεληθεί μια σειρά από εμπειρίες για οικογένειες και ζευγάρια που επιθυμούν να βιώσουν ξεχωριστές διακοπές σε νησιωτικό σκηνικό, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν με πλοίο.

Η φιλοσοφία του ξενοδοχείο προσφέρει μια εμπειρία που ξεκινάει από τη γη με τη βοτσαλωτή παραλία που βρίσκεται μπροστά του και φτάνει ως τον ουρανό με την εντυπωσιακή ταράτσα των 550 τ.μ. που μοιάζει να αιωρείται.

Η γαστρονομία παίζει μεγάλο ρόλο όπως σε κάθε ξενοδοχείο της αλυσίδας με εστιατόρια παραδοσιακής αλλά και μοντέρνας γαστρονομίας, αλλά και σούσι. Αυτά που προσφέρει το Isla Brown Corinthia δεν τελειώνουν στα παραπάνω γιατί υπάρχουν επίσης χώροι αναψυχής, γυμναστήριο, μπαρ κάτω από τον έναστρο ουρανό, παιδικό πάρκο και υποδομές για θαλάσσια σπορ, ώστε ο καθένας να μπορεί να περάσει στιγμές χαλάρωσης ανάλογα με τον δικό του προσωπικό ορισμό.

Αυτό όμως που κάνει το ξενοδοχείο iconic είναι αισθητική του κτιρίου που υπογράφει η Elastic Architects. Η βραβευμένη αρχιτεκτονική ομάδα αποκατέστησε το προϋπάρχον κτίριο και του έδωσε νέα ζωή, παίρνοντας έμπνευση από την ιστορία του τόπου, το υδάτινο και το γήινο στοιχείο, αλλά και με δημιουργικότητα που περιέχει σε ισόρροπες αναλογίες λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και ομορφιά. Έτσι, μια σειρά από τεράστιες καμπυλωτές επιφάνειες στην εξωτερική πλευρά θυμίζουν τα βότσαλα της παραλίας που αστράφτουν κάτω από το λαμπερό ελληνικό φως, ενώ η χρωματική παλέτα του εσωτερικού του παραπέμπει στο τοπικό ηφαίστειο (Σουσάκι) που υπήρχε στην περιοχή πριν εκατομμύρια χρόνια.

Ένα Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου ήταν αρκετό για να βιώσουμε την ενέργεια του Isla Brown Corinthia και να περάσουμε αξέχαστες στιγμές, αλλά η επιστροφή μας εκεί θεωρείται δεδομένη, γιατί το ξενοδοχείο είναι ένας ονειρικός προορισμός για όλες τις εποχές, για πολλές ή λίγες μέρες. Το Isla Brown Corinthia έγινε επίσημα ο δικός μας μικρός προσωπικός παράδεισος. Και μπορεί να γίνει και ο δικό σας. Μια επίσκεψη αρκεί για να σας μαγέψει. Και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου μάλλον είναι η κατάλληλη ευκαιρία που ψάχνετε.

Πληροφορίες για το IslaBrownCorinthiahttps://brownhotels.com/corinthia/isla

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Brown Hotels μπορείτε να δείτε στο www.brownhotels.com