Κάτια Δανδουλάκη: Σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το παρελθόν

Από το φωτογραφικό αρχείο του Λευτέρη Λαμπράκη

Με αφορμή τα γενέθλια (στις 16 Μαΐου) μίας από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, βρήκαμε σπάνιες φωτογραφίες της in black and white και τις δημοσιεύουμε σαν μικρό δώρο προς εκείνη. 

Γυρνάμε πίσω στο 1975,  τότε που νεανικό περιοδικό της εποχής ζητάει από την πρωταγωνίστρια να φωτογραφηθεί στο σπίτι της. Παράλληλα παραθέτει και κάποια στοιχεία της ταυτότητάς της.

‘’Η Κάτια Δανδουλάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με πατέρα από την Κρήτη και Σμυρνιά μητέρα. Είναι μοναχοπαίδι. Ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου. Έχει ύψος 1,76 και βάρος 59 κιλά. Τόπος κατοικίας: Aμπελόκηποι Αθηνών. Γραμματικές γνώσεις: Γυμνάσιο, δραματική σχολή Καρόλου Κουν και London School, πιάνο. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά. Θαυμάζει την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν. Έχει χόμπι το διάβασμα και τη διασκεδάζει να κάθεται σπίτι της με φιλική συντροφιά. Αγαπάει όλα τα φαγητά που παχαίνουν, αλλά προσέχει πάντα τη διατροφή της’’.

Η ζωή και η καριέρα της Κάτιας είναι γνωστή, πολύ σημαντική και μετράει δεκαετίες. Βλέποντας όμως τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν 45 χρόνια πριν, δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς από το γεγονός ότι δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Η Κάτια Δανδουλάκη παραμένει εξίσου υπέροχη και λαμπερή. 

Χρόνια πολλά, αγαπημένη Κάτια μας!