Κυριακή Φωτοπούλου: Μια power woman στην κουζίνα του By The Glass

Νέα, φρέσκια, βραβευμένη, πρόσφατα ανέλαβε την απαιτητική κουζίνα του δημοφιλούς wine bar bistrot του κέντρου και είναι έτοιμη να μας σερβίρει τα εξαιρετικά της πιάτα. Από τη Μαριλού Πανταζή

Πού μπορούμε να δοκιμάσουμε τα φαγητά σου;

Μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο μου μενού στη πάντα λαμπερή στοά Ράλλη 3, στο wine bar bistrot By the Glass.

Πώς θα χαρακτήριζες την κουζίνα σου;

Εκπροσωπω την ελληνική δημιουργική κουζίνα, εμπνευσμένη από την παιδική μου ηλικία με γεύσεις της γιαγιάς και όχι μόνο, μια και προέρχομαι από οικογένεια μαγείρων.

Τι δεν λείπει ποτέ από τον πάγκο σου;

Δεν λείπουν ποτέ τα φρέσκα μυρωδικα, οι καλύτερες πρώτες ύλες και δεν αποχωρίζομαι ποτέ τα εργαλεία μου.

Τι συνθήκες επικρατούν στην κουζίνα σου όταν μαγειρεύεις;

Όπως σε κάθε κουζίνα, έτσι και σε αυτή τα συναισθήματα ποικίλλουν. Πάντα όμως την ώρα του σέρβις όλοι λειτουργούμε ομαδικά, χωρίς εντάσεις, καθώς η ομάδα που με πλαισιώνει γνωρίζει καλά τον τρόπο που εργάζομαι και το αποτέλεσμα που επιθυμώ.

Έχεις κάποιον μέντορα, κάποιον chef που θαυμάζεις;

Ξεκίνησα από μικρή ηλικία, δίπλα σε ανθρώπους που θαύμαζα στην οικογένειά μου (λόγω του ότι όλοι σχεδόν ήταν μάγειρες). Έπειτα εργάστηκα σε εστιατόρια και δίπλα σε μάγειρες καταξιωμένους. Όμως χωρίς να πω ονόματα, θέλω να τους ευχαριστησω ξεχωριστά, γιατι όλοι μου άφησαν από κάτι στον δρόμο της μαγειρικής.

Τι θέλεις να νιώθει κάποιος όταν δοκιμάζει τα φαγητά σου;

Είναι πολύ σημαντικό για μένα ως chef το τελικό αποτέλεσμα του πιάτου να δημιουργήσει domino στους γευστικούς κάλυκες του πελάτη και να του ξυπνήσει αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία.

Τι γνώμη έχεις για την εστιατορική σκηνή της Αθήνας;

Θεωρω ότι εξελίσσεται σημαντικά. Υπάρχουν πολλοί νέοι χώροι και νέοι μάγειρες με φιλοδοξίες.

Εσύ τι φιλοδοξίες έχεις;

Το ταξίδι της μαγειρικής δεν τελειώνει και ο αγώνας είναι καθημερινός. Ως chef αλλά και ως γυναίκα και μητέρα, οι φιλοδοξίες είναι πάντα ένας στόχος διαφορετικός.

leave a reply

Your Review