Μια γιορτή αφιερωμένη στην άνοιξη και την ελληνική φιλοξενία στο Delta Restaurant

Ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπνευσμένο από τη φύση

Την 11η Μαρτίου 2025, το βραβευμένο με δύο Αστέρια Michelin και ένα Πράσινο Αστέρι Michelin Delta Restaurant μεταμορφώθηκε σε ένα Μαγεμένο Δάσος, προσφέροντας στους καλεσμένους – εκπροσώπους από τον κόσμο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και του επιχειρείν – μια εμπειρία υψηλής αισθητικής και απαράμιλλης γαστρονομίας.

Αυτή η μοναδική εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη συνεργασία,τη δημιουργικότητα και την ελληνική φιλοξενία. Σηματοδότησε την έναρξη της Άνοιξης, συνδυάζοντας τη γαστρονομική τέχνη του Executive Chef Γιώργου Παπαζαχαρία, τη φυσική αισθητική και τα πολιτιστικά στοιχεία, σε ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς, που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν η κα Ξένια Χατζηπέτρου (Riviera Blu) και η κα Tamara Jumaily (Amal Events) μαζί με τον Executive chef.

Α.ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟΣ-Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ-Γ.ΣΙΑΣΙΟΣ-Μ.ΣΦΑΚΙΑΝΝΑΚΗΣ-Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ
Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ-ΜΑΛΕΣΚΟΥ

Καθώς η άνοιξη φέρνει την αναγέννηση, το Delta, γεμάτο φρεσκάδα, δημιουργικότητα και πρωτόγνωρες εμπειρίες,δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών. Πέρα από τη φήμη του ως ένας κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός, το Delta Restaurant με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, τις προσεγμένες αισθητικές παρεμβάσεις και την ικανότητά του να δημιουργεί μοναδική ατμόσφαιρα, μπορεί να φιλοξενήσει ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας κάθε περίσταση σε μια πραγματική γαστρονομική και αισθητική εμπειρία.  Αυτή η πορεία, όμως, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους πολύτιμους συνεργάτες από τον χώρο της διοργάνωσης event και της φιλοξενίας, που μας εμπιστεύονται, μας προτείνουν και μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε γνωστή την ελληνική γαστρονομία πέρα από τα σύνορα.

Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ-ΝΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ-ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

Με πρωταγωνιστή τον Executive Chef Γιώργο Παπαζαχαρία, η ομάδα του Delta παρουσίασε έξι στάδια από το τρέχον   μενού ωδή στη φύση, όπου κάθε γεύση αφηγείται τη δική της ιστορία. Μια μοναδική σύνθεση υφών, αρωμάτων και γεύσεων οδήγησε τους καλεσμένους σε ένα ταξίδι μέσα στο δάσος, εκεί όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία και η γαστρονομία γίνεται τέχνη.

Ο χώρος ντύθηκε με ονειρικές συνθέσεις από το Secret Garden, ενώ ένα εντυπωσιακό 3D Mapping στον χώρο του bar δημιούργησε ένα σκηνικό γεμάτο φως και φαντασία.

Η VIParties φρόντισε να αναδείξει τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα της βραδιάς, επιμελούμενη τον φωτισμό και την ηχητική εγκατάσταση, ενισχύοντας την αίσθηση του φυσικού τοπίου μέσα στον χώρο, ενώ ο αρπιστής Γιώργος Μηλιωτάκης επένδυσε μουσικά το γευστικό μονοπάτι που είχε δημιουργηθεί στον χώρο του εστιατορίου, προσφέροντας μια μαγευτική ακουστική εμπειρία.

Π.ΚΑΨΑΛΗΣ-Γ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ-Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ-Μ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑ-Δ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ-Χ.ΚΑΨΑΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με μια προσεκτικά επιλεγμένη οινική πρόταση: Οι καλεσμένοι απόλαυσαν σαμπάνια Philipponnat, εκλεκτές οινικές ετικέτες, καθώς και μοναδικά κοκτέιλ. Παράλληλα, προσφέρθηκαν επιλεγμένα αποστάγματα που ανέδειξαν την πολυδιάστατη εμπειρία της βραδιάς.

Το DELTA είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, υψηλής γαστρονομίας,που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τον Ιούλιο του 2021. Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

leave a reply

Your Review