New Entries: Make a reservation

Κάτι νέο άνοιξε στην πόλη. Βγες και ανακάλυψέ το από κοντά.

Όλοι το καλοκαίρι ψάχνουµε για διεξόδους από την πόλη ή µέσα σ’ αυτήν.  Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες γαστρονοµικές νέες αφίξεις του µήνα. 

 

Mappemonde Restaurant, Bar & Lounge

Επάνω από την Αθήνα και κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, στο 10ο όροφο του Athens Capital Hotel – MGallery Collection, έχεις την τέλεια θέα, το ρομάντζο που χρειάζεσαι αλλά και την πιο ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία: Όλα αυτά στο minimal-chic εστιατόριο Mappemonde, που πήρε το όνομά του από το εμβληματικό έργο του Έλληνα γλύπτη Γιώργου Λάππα το οποίο δεσπόζει στο χώρο.

Ο καταξιωμένος executive chef Δημήτρης Μπούτσαλης και ο sous chef Δημήτρης Αρσενίδης «πειράζουν» δημιουργικά ελληνικά και μεσογειακά πιάτα και μας ξεναγούν γαστρονομικά στη δική τους Μεσόγειο:

Η ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, ζελέ αγγούρι και κρέμα φέτας Καλαβρύτων σε παξιμαδένια τάρτα χαρουπιού, το ταρτάρ μόσχου Βlack Angus και το σπιτικό Τορτέλι Καρμπονάρα με γκουαντσιάλε, προσούτο και αφρό παρμεζάνας είναι απογειωτικά! Η απόλυτη γευστική εμπειρία έρχεται με το κυρίως καρέ αρνιού με μελιτζάνα παπουτσάκι και καπνιστό γιαούρτι.

Το γλυκό επίλογο βάζουν οι Arnaud Larher και Νάντια Μακρυγιάννη. Θα παραμιλάς με το Inspired by Her mille feuille βανίλιας-καραμέλας με καραμελωμένα φύλλα μιλφέιγ και σαντιγί.

INFO: Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 214 4442000

TIP
Στον 11ο όροφο βρίσκεται το Instagram Point με συγκλονιστική θέα για ένα privé δείπνο.

 

 

Art Lounge

 

Από τον 7ο όροφο του New Hotel έχεις την Αθήνα πιάτο. Επιπλέον, στο εστιατόριο Art Lounge θα απολαύσεις πιάτα από το ανανεωμένο μενού του, που –όπως και όλη φιλοσοφία του ξενοδοχείου– παντρεύει το χθες με το σήμερα. Φροντίζει γιʼ αυτό ο πολυβραβευμένος executive chef του ομίλου YES! Hotels Μπάμπης Κουντούρης, ο οποίος προτείνει ελληνικά-μεσογειακά πιάτα με fusion στοιχεία και ελληνικές πρώτες ύλες.

Έχουμε και λέμε: Φρέσκο χταπόδι Σπετσιώτα με βελούδινη κρέμα πατάτας με μάραθο και σάλτσα Σπετσιώτα, σαλάτα με άγρια ρόκα και barbequed παντζάρι, ξύγαλο Σητείας και vinaigrette μαύρης τρούφας, ψωμάκια ατμού με γαρίδα panko relish καυτερής πιπεριάς με γλυκάνισο και κόλιανδρο, αλλά και στα κυρίως, το αρνίσιο κεμπάπ με πέστο λιαστής ντομάτας και αέρινη μπεσαμέλ. Ο γλυκός επίλογος είναι δίλημμα: Goat cheesecake, δροσερή τροπική πανακότα ή λαχταριστή τάρτα σοκολάτας; Μμμμ, και τα τρία!

INFO: Φιλελλήνων 16, Αθήνα, τηλ. 210 3273000

TIP
Δοκίμασε τα σπιτικά οργανικά αρτοσκευάσματα που παρασκευάζονται καθημερινά στο in-house αρτοποιείο του ξενοδοχείου.

 

Manouka Wine Bar

Αν είσαι λάτρης του καλού ελληνικού κρασιού, στο Manuka wine bar του ξενοδοχείου Utopia θα αφεθείς στην εμπειρία του head sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου, που είναι ο ιδανικός ξεναγός σου στον ελληνικό αμπελώνα, και από τον έβδομο όροφο θα πιεις στο ποτήρι την περιμετρική θέα της Αθήνας. Η λίστα των κρασιών –σαν άλλη wikipedia– σε ταξιδεύει στον πλούτο των γηγενών ποικιλιών: Πετρουλιανός, Σκλάβα, Κυδωνίτσα, Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο, Μαλαγουζιά, αλλά και πολλές ακόμα ποικιλίες ανάμεσα σε περισσότερες από 100 ετικέτες, όλες να τις πιεις στο ποτήρι – και σε δύο δοσολογίες: των 75 και των 150 ml.

Και τώρα πάμε να απογειωθούμε; Για να συμβεί αυτό, χρειαζόμαστε τα γαστρονομικά διαμαντάκια του Παναγιώτη Βασιλάτου με αέρα μεσογειακό και DNA ελληνικό από πρώτες ύλες μικρών παραγωγών που δένουν ιδανικά με το κρασί.

Δώσε προσοχή στο δροσερό Carpaccio Φαγκρί με ζελέ πιπεριάς Φλωρίνης, ζωμό αγγουριού και λάδι μέντας και το –χωρίς λόγια– Tartare Μοσχαρίσιου Φιλέτου με μαγιονέζα τρούφας και τραγανά sticks από τις καλύτερες πατάτες Νάξου. Στην υγειά μας!

INFO: Ερμού 46, τηλ. 210 3241814

TIP
Στα best-seller πιάτα ανήκει η μοσχαρίσια ταλιάτα με βελούδινη σάλτσα Αγιωργίτικου.

 

 

Γκαστόνε

 

Το όνομά του θυμίζει το πιο τυχερό παπί του κόσμου: Γκαστόνε. Αν είσαι οπαδός του casual dining, λοιπόν, έρχεσαι όπως είσαι και το ζεις, όπως το ονειρεύεσαι. Πού; Στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πραξιτέλους, σ’ ένα χώρο φιλόξενο για φαγητό και ποτό, χωρίς αυστηρούς στυλιστικούς κώδικες αλλά με αυστηρές αρχές μαγειρικής  ως προς τις άριστες πρώτες ύλες, την τεχνική αρτιότητα και τη λεπτομερή προετοιμασία του κάθε πιάτου.

Τι θα φάμε; Τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα, grilled cheese sandwich, hot dog από μαύρο χοίρο σε αχνιστό ψωμάκι, μερικές από τις ένοχες απολαύσεις του καταλόγου, εμπνευσμένες από την παγκόσμια σύγχρονη γαστρονομία του δρόμου με έντονες επιρροές της ελληνικής κουζίνας. Παράλληλα, μια σειρά από κλασικά κοκτέιλ, όπως Mai Tai, Frozen Negroni και Old Fashioned, από τα χέρια έμπειρων bartenders ολοκληρώνουν την εικόνα ενός εστιατορίου από μια άλλη εποχή, εκείνη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπου το φαγητό αναδείκνυε την ατμόσφαιρα της εποχής και όχι το αντίθετο.

INFO: Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου, Αθήνα, τηλ. 210 3211455

TIP
Μη φύγεις χωρίς να δοκιµάσεις το σιδηρόδροµο στη γάστρα.

leave a reply