Νότης Σφακιανάκης: Η σύλληψη και όσα είπε στον εισαγγελέα – “Εγκληματίας! Έχω όπλο γιατί κινδυνεύω”

Η σοκαριστική είδηση της σύλληψης του τραγουδιστή για οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τον γύρο των ελληνικών media κάνει από χθες το βράδυ η είδηση της σύλληψης του τραγουδιστή, Νότη Σφακιανάκη. Σημειώνεται ότι ο γνωστός τραγουδιστής συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στο Ελληνικό, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας περί κορονοϊού, στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε μικροποσότητα ναρκωτικών και ένα όπλο.  

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία βάσει του νομου περί ναρκωτικών και όπλων, ενώ όταν ο Σφακιανάκης κλήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψή του, ο Σφακιανάκης φέρεται να απάντησε μονολεκτικά «εγκληματίας», προφανώς με ειρωνική διάθεση. 

Νωρίς το πρωί ο Σφακιανάκης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο εξήλθε φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενος συνοδευόταν από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Βάσει των όσων είπε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, το όπλο το είχε για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς όπως είπε “κινδυνεύει”. 

Σημειώνεται ότι ο τραγουδιστής έδειξε στους αστυνομικούς το SMS που είχε στείλει και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν έχει κάτι παράνομο που θα έπρεπε να γνωρίζουν.

Εκείνος απάντησε αρνητικά, όμως, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου του.   Έτσι, βρήκαν ότι έφερε μαζί του ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, για το οποίο δε διέθετε άδεια και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι η άδεια του είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί και ότι το έχει στην κατοχή του, καθώς η ζωή του διατρέχει κίνδυνο.   

Επίσης, όταν εντοπίστηκε και η μικροποσότητα κοκαϊνης, ο Νότης Σφακιανάκης φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι αυτό που ξέρετε». 

Σημειώνεται ότι υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Σύμφωνα με το γραφείο του, η κατηγορία της οπλοκατοχής του αποδόθηκε για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω κορονοϊού.  

Κατά τον ίδιο ο Σφακιανάκης κατέχει το συγκεκριμένο όπλο επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.  

Ειδικά και σε ό,τι έχει να κάνει με τη μικροποσότητα ναρκωτικών, διευκρινίστηκε ότι «ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν».