Ο κόσμος της μόδας κάνει δωρεές για τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

Μεγάλοι οίκοι μόδας και influencers προσφέρουν χρήματα και εξοπλισμό για να ενισχυθούν οι ιατρικές υπηρεσίες στη γειτονική Ιταλία.

Η Allegra Beck με τη μητέρα της, Donatella Versace. (Photo by Stephen Lovekin/FilmMagic)

Ο κόσμος της μόδας ακόμα δεν μπορεί να προβλέψει πόσο έχει πληγεί οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού, που είναι πια βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας. Ωστόσο, καθώς η κατάσταση στη γειτονική Ιταλία είναι εξαιρετικά κρίσιμη, γνωστοί επιχειρηματίες βάζουν σε προτεραιότητα την προσφορά για την ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών.

Ο Patrizio Bertelli και η Miuccia Prada, που είναι σύζυγοι και CEO του οίκου Prada, έκαναν δωρεά για έξι κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τριών νοσοκομείων στο Μιλάνο, τα San Raffaele και Sacco, και το παιδιατρικό Vittore Buzzi. Ο Giorgio Armani πρόσφερε 1,25 εκ. ευρώ για να ενισχύσει νοσοκομεία της πόλης και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας. Η Donatella Versace και η κόρη της, Allegra, πρόσφεραν στο San Raffael 200.000 ευρώ, ενώ νωρίτερα είχαν διαθέσει περίπου 130.000 ευρώ στον Κινεζικό Ερυθρό Σταυρό.

Η influencer και επιχειρηματίας Chiara Ferragni και ο μουσικός σύζυγός της, Fedez, δώρισαν 100.000 ευρώ σε crowd funding που πραγματοποιείται online για τη δημιουργία κλινών Εντατικής Θεραπείας στο San Raffaele. Μάλιστα, η Ferragni κάλεσε τους περισσότερους από 18 εκ. ακολούθους που έχει στο Instagram να κάνουν το ίδιο, και οι συνολικές δωρεές έχουν ήδη υπερβεί τον στόχο των 4 εκ. ευρώ.