Ο νέος «ύμνος» του εγκλεισμού μας

Το τραγούδι «Θα Κάτσω Σπίτι», που ακούσαμε το 1986 από τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, είναι τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Walnut Entertainment Greece ένωσε τις φωνές αγαπημένων μας τραγουδιστών για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού video clip. Από τη Σταυρίνα Δρακωνάκη

«Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι, λοιπόν απόψε δεν πρόκειται να βγω», τραγουδάνε αγαπημένοι καλλιτέχνες και μας παροτρύνουν να μην ξεμυτίσουμε – όχι μόνο απόψε αλλά για όσο χρειαστεί.  Η Βιολέτα Ίκαρη, η Τζώρτζια Κεφαλά, η Μαρία Κηλαηδόνη, ο Χρήστος Μάστορας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίζα Ρίζου ενώθηκαν για να μας δείξουν πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε σπίτι, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά μας.

Καθένας τους βάζει όχι μόνο τη φωνή, αλλά και την προσωπική του τρέλα, και με πολύ χιούμορ μάς μεταδίδουν όλοι μαζί τη θετική τους διάθεση. Μετά τη μοναδική φωνή του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που ακούγεται στην αρχή του video clip, σειρά έχει η κόρη του, Μαρία. Η προσωπική φωτογραφία του πατέρα της που εμφανίζεται στην έναρξη παραχωρήθηκε με μεγάλη αγάπη από την οικογένειά του.

Ο μοναδικός Νίκος Πορτοκάλογλου αναβιώνει τα παιδικά του χρόνια διαβάζοντας κόμιξ, ενώ ο Πάνος Μουζουράκης με την πάντα ανατρεπτική του συμπεριφορά βράζει ένα αυγό πάνω από ρεσό και αποφασίζει να βάλει βίντεο για να αποβλακωθεί.  Η αγαπημένη Τζόρτζια από τους Μπλε, με το δικό της ενδυματολογικό στυλ που πάντα την κάνει να ξεχωρίζει, λέει πως θα αράξει σπίτι, αλλά αυτό δεν την αποτρέπει από το να ντυθεί και να στολιστεί.  Ο Χρήστος Μάστορας με τις ριγέ πιτζάμες του μένει σπίτι και δεν σκοπεύει να κουνηθεί από τον καναπέ του, γιατί σε τέτοιες περιστάσεις καλό είναι και το PlayStation.

Η Βιολέτα Ίκαρη κουνάει τις πολύχρωμες μαράκες της, ο Πορτοκάλογλου παίζει γιουκαλίλι και η φοβερή ενέργεια της Μαρίζα Ρίζου μάς ξεσηκώνει από τον καναπέ και μας παρασύρει μαζί της στον χορό. Ακόμα και σεισμός να γίνει, η Μαρίζα θα μείνει μέσα, όπως και εμείς , γιατί παρά την υπερβολή του στίχου, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία μας.

Μόνη μας «διαφωνία» με το νέο hit «Θα κάτσω σπίτι, 2020» είναι πως όταν χτυπάει το τηλέφωνο θα το σηκώνουμε, γιατί όλοι έχουμε την ανάγκη να επικοινωνούμε μεταξύ μας για να μη νιώθουμε μόνοι. Ευτυχώς, το 2020 έχουμε και τις βιντεοκλήσεις, που σίγουρα δεν θα είναι για κακό .

Και να υπενθυμίσουμε στον Δημήτρη Μπάση ότι τα ρεμάλια δεν θα τον ξεγράψουν από αρχηγό αν μείνει μέσα, γιατί και αυτοί σπίτι τους θα κάτσουν. Όπως λέει ο Πορτοκάλογλου, καλύτερα να κάτσει σπίτι γιατί, αν βγει, θα προκύψει κανένα μπλέξιμο ή και πρόστιμο, ποιος ξέρει;

«Κι ένας θεός ξέρει που θα κοιμηθώ». συνεχίζει ο Μίλτος Πασχαλίδης, που προσπαθεί να αποφύγει την παντόφλα που μάλλον θα τον πετύχει εάν προσπαθήσει να βγει. Παρόλο που ο καθένας είναι σπίτι του, με ένα υπέροχο τρόπο καταφέρνουν να γίνουν μια παρέα και να διασκεδάσουν όλοι μαζί και εμείς μαζί τους.

Οφείλουμε να δώσουμε ένα έξτρα credit σε όσους συμμετείχαν, καθώς όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από το τραγούδι θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας για την αγορά νοσηλευτικού υλικού στο πλαίσιο της μάχης κατά του κορονοϊού.