Ο Παναγιώτης Τσίκλης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους αργυροχρυσοχόους της γενιάς του

Όταν ο αργυρός και ο χρυσός συναντιούνται με την έμπνευση και τη δημιουργικότητα, γεννιέται η αργυροχρυσοχοΐα. Ο Παναγιώτης Τσίκλης, που έχει μεγάλο απόθεμα και από τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά, είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης σε ό,τι έχει να κάνει με την κατασκευή αντικειμένων και κοσμημάτων από τέτοια υλικά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά. Σπούδασε στην Αθήνα και μετέπειτα με υποτροφία στην Γαλλία την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας.

Από νεαρή ηλικία έδειξε την αγάπη του για τον σχεδιασμό και κυνηγούσε την τελειότητα σε ότι έκανε. Διακρίθηκε σε εκθέσεις στο εξωτερικό και τα κοσμήματα του κατέκτησαν αμέσως την σύγχρονη και απαιτητική Ελλάδα. Η έντονη μάτια του στην λεπτομέρεια και ο καινοτόμος τρόπος έκφρασης του είχε ως αποτέλεσμα τις συνεργασίες του με μεγάλους οίκους υψηλής κοσμηματοποιίας.

Μετά από χρόνια δημιουργικής εξερεύνησης έγιναν και τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματός του στο Κολωνάκι όπου μπόρεσε να αφιερωθεί και στην κατασκευή νέων σχεδιαστικών αντικειμένων και γλυπτών κινώντας το ενδιαφέρον σε γκαλερί της Ιταλίας και της Μόσχας όπου και εκτέθηκαν.

Η ανάγκη του να πειραματίζεται με διάφορα υλικά όπως χρυσός, σίδερο, μάρμαρο κ.α είναι γιατί το μυαλό του δεν σταματάει ποτέ και ο κατάλογος των δημιουργιών του ολοένα και προστίθεται.

https://www.instagram.com/panagiotistsiklis/?hl=el