Ο “θρύλος της βραζιλιάνικης ψυχής” στο Ηρώδειο

Ο λόγος για τον υπέροχο GILBERTO GIL και τη φαμίλια του.

Εξήντα χρόνια καριέρας και ένα συγκινητικό φινάλε που θα γραφτεί για το αθηναϊκό κοινό απόψε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Ο Gilberto Gil, μετρ του μουσικού κινήματος Tropicalia, στα 81 του αποχαιρετά το διεθνές κοινό του.

Χωρίς καμία σύσταση να είναι απαραίτητη, με τη  φωνή και τα τραγούδια του να έχουν ταυτιστεί απόλυτα με τη βραζιλιάνικη ψυχή, ως τεράστιος καλλιτέχνης που είναι, κάποτε όρισε τον νέο ήχο της Βραζιλίας συγχωνεύοντας δημιουργικά τη μουσική παράδοση με στοιχεία μπόσα νόβα, ροκ εν ρολ και ρέγκε και ξαναφέρνοντας τη βραζιλιάνικη μουσική σε επαφή με τις αφρικανικές ρίζες της. Από την άλλη, στον δεύτερό του ρόλο ως πολιτικός, υπήρξε ένας  ακούραστος ακτιβιστής και υπερασπιστής της δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας «Aquele Abraço Tour» για τα σπουδαία αυτά 60 χρόνια της καριέρας του, ο Gilberto Gil επιστρέφει στο Ηρώδειο για μια τελευταία αποχαιρετιστήρια συναυλία, αποφασισμένος πιθανότατα να μην αφήσει δάκρυ στα μάτια μας.

Μαζί του στη σκηνή σε αυτή την τελευταία συνάντηση με το ελληνικό κοινό, θα βρεθεί μια πλειάδα μουσικών από την ευρύτερη οικογένειά του, για να μας παρουσιάσουν τραγούδια από την απερίγραπτη μουσική πορεία του συγκλονιστικού αυτού καλλιτέχνη.