Survival Of The Thickest: Η νέα σειρά που κάνει διεθνή ντόρο

Το twitter, οι κριτικοί, το IMDb την εκθειάζουν. Τι συμβαίνει με το νέο dramedy του Netflix με πρωταγωνίστρια την θεότητα Michelle Buteau;

Το ταλέντο της Michelle Buteau είναι γνωστό. Όποιος παρακολουθεί σειρές ή ριάλιτι σε συνδρομητικές πλατφόρμες σίγουρα θα έχει πέσει πα΄νω στη 45χρονη Αμερικανίδα κωμικό, συγγραφέα και ηθοποιό. Εξαιρετικά αποδοτική και στους τρεις ρόλους της,  στη νέα δουλειά της το “Survival of the Thickest”, παίρνει όλα τα εύσημα δικαίως, γιατί της αξίζουν και με το παραπάνω.

Η σειρά δημιουργήθηκε από την ίδια την Buteau παρέα με την Danielle Sanchez-Witzel του Like A Boss, και   αφηγείται την ιστορία της Mavis Beaumont, μιας ανερχόμενης στυλίστριας από τη Νέα Υόρκη που πιέζεται να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή όταν πιάνει τον επί χρόνια σύντροφό της, Jacque (Taylor Selé), να την απατά. Φιλενάδες και φίλοι, πόλη, πολλή μόδα, και ωραία πλοκή, ένα Sex And The City (όπως γράφεται)  στο σήμερα, πολύ πιο “κανονικό”, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, με πρωταγωνίστρια μια μαύρη, παχουλή γυναίκα, φαινόμενο σπάνιο για σειρές αυτού του είδους.  Μια συναισθηματικά σαρωτική ρομαντική κωμωδία, που έχει γίνει το talk of the town από την ημερομηνία κυκλοφορίας της στις 13 Ιουλίου 2023.

Πολλές από τις αντιδράσεις στο “Survival of the Thickest” επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η σειρά έρχεται σα μια ανάσα φρεσκου αέρα εκπροσωπώντας τηλεοπτικά την μαύρη plus size γυναίκα που είναι ευχαριστημένη με το σώμα της και γεμάτη αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή της, μια φιγούρα την οποία σπάνια βλέπαμε μέχρι τώρα ακόμα και σε δεύτερους ρόλους. Πολλοί ακόμα μιλούν για μια “fatphobic” τηλεοπτική εποχή που ίσως αφήσει πίσω της η σειρά, κατά τη διάρκεια της οποίαςηθοποιοί με περισσότερα κιλά συνήθως δεν  αναλαμβαναν πρωταγωνιστικους ρόλους σε σειρές.

Τώρα σε ό,τι αφορά τις ερμηνείες αλλά και την ίδια την πλοκή, κάποιοι κριτικοί διχάστηκαν. Οι μεν επαίνεσαν τον αέρα της Buteau, τον γοητευτικό της way of acting, και την αποφυγή των ηλικιακών και εμφανισιακών στερεοτύπων, ορίζοντας όπως έγραψε η Soraya Nadia McDonald του Andscape, το “Survival of the Thickest” ως “μια από τις πιο δημιουργικές ιστορίες της Νέας Υόρκης”, ενώ η Ineye Komonibo του Refinery29, είπε πως η σειρά αυτή ήταν μια απαραίτητη προσθήκη στο είδος rom-com. «Εξίσου σέξι, εμπνευσμένο και εντελώς ξεκαρδιστικό, το «Survival of the Thickest» είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το είδος rom-com αυτή τη στιγμή: μια υπενθύμιση ότι οι χοντρές μαύρες γυναίκες υπάρχουν και μάλιστα ευδοκιμούν», έγραψε η Komonibo, ενώ η Vogue ανέφερε ότι χρειαζόμαστε περισσότερες σειρές σαν αυτήν.

Υπήρξαν όμως και αρκετοί κριτικοί που δεν πείστηκαν πλήρως με το εγχείρημα, όπως η Alison Herman του Variety, που έγραψε:

«Το “Survival of the Thickest” θα μπορούσε να είναι μια δυνατή σειρά αν της είχε επιτραπεί να “αναπνεύσει” και να αναπτυχθεί η ιστορία της σε μια μεγαλύτερη σεζόν. Γιατί στην προσπάθειά της να ενταχθεί στη μειωμένη σεζόν οκτώ επεισοδίων του Netflix,  θυσίασε πάρα πολλά από αυτά που κάνουν τις σπουδαίες κωμικές σειρές τέτοιου είδους “να λειτουργούν”. Εάν είχε δημιουργηθεί σε μια άλλη στιγμή της τηλεοπτικής ιστορίας, λιγότερο βιαστικής, θα μας έδινε χρόνο να απολαύσουμε τις φιλίες, τις εικόνες, την πλοκή της».

Ωστόσο οι χρήστες του Twitter φαίνεται να λατρεύουν τη σειρά, που έχει ξεσηκώσει μπόλικες συζητήσεις, κυρίως με θετικό πρόσημο.