Όχι πια Ellen Page, αλλά Elliot: Το come out του ηθοποιού ως trans άντρας

...και οι συζητήσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του στα social media

Αίσθηση έχει προκαλέσει από χθες το βράδυ το come out της ηθοποιού Ellen Page ως transgender άνδρας που πλέον επιθυμεί να αποκαλείται Elliot και να απευθύνονται σ’ αυτόν με την αντωνυμία “εκείνος” και εν γένει αντωνυμίες αρσενικού γένους. 

«Γεια σας, φίλοι. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι είμαι trans. Οι αντωνυμίες μου είναι εκείνος/εκείνοι και το όνομά μου είναι Έλιοτ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Page στους λογαριασμούς του σε Instagram, Twitter και Facebook, εξηγώντας τα πάντα για τη νέα του ταυτότητα.

«Νιώθω τυχερός που το γράφω αυτό. Που είμαι εδώ. Που έφτασα σε αυτό το σημείο στη ζωή μου. Αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη προς τους απίστευτους ανθρώπους που με στήριξαν σε αυτό το ταξίδι. Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο υπέροχο είναι να αγαπώ επιτέλους το ποιος είμαι τόσο ώστε να συμβαδίζω πλέον με τον πραγματικό μου εαυτό. Έχω εμπνευστεί από τα μέλη της trans κοινότητας και σας ευχαριστώ όλους για το θάρρος σας, τη γενναιοδωρία σας και την ασταμάτητη προσπάθειά σας για να κάνετε αυτόν τον κόσμο ένα πιο συμπονετικό μέρος, ένα μέρος που μας χωράει όλους. Θα προσφέρω ό, τι μπορώ και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια πιο στοργική και ισότιμη κοινωνία», αναφέρει ο ηθοποιός στο μήνυμά του.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @elliotpage

Ο ίδιος συνέχισε στο ίδιο ύφος εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος στο να αποδεχθεί και να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα φύλου του.

«Ζητώ ακόμη υπομονή. Η χαρά μου είναι πραγματική, αλλά είναι επίσης εύθραυστη. Η αλήθεια είναι, παρά το γεγονός ότι νιώθω βαθιά χαρούμενος και γνωρίζω πόσα προνόμια έχω, ότι φοβάμαι. Φοβάμαι την αδιακρισία, το μίσος, τα “αστεία” και τη βία. Για να είμαι σαφής, δεν προσπαθώ να μετριάσω μια στιγμή χαράς και γιορτής, αλλά θέλω να παρουσιάσω την πλήρη εικόνα της κατάστασης», τόνισε. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Page ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο μιας έφηβης που έμεινε έγκυος στην ταινία του 2007 Juno, ενώ αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στη σειρά σούπερ ηρώων του Netflix «Umbrella Academy».  

Ο ίδιος δεν δίστασε να αναφερθεί και στα στατιστικά στοιχεία στα οποία καταγράφονται όλες οι οι διακρίσεις και οι ρατσιστικές συμπεριφορές κατά των τρανς ατόμων ,αλλά και στις δολοφονίες ανθρώπων αυτής της κατηγορίας κατά τη διάρκεια του 2020.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @elliotpage

«Έχετε αίμα στα χέρια σας τη στιγμή που το 40% των ενήλικων μελών της κοινότητάς μας έχει αναφέρει απόπειρα αυτοκτονίας. Αρκετά. Δεν “ακυρώνεστε”, πληγώνετε ανθρώπους. Είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους και δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στις επιθέσεις σας. Λατρεύω ότι είμαι trans. Και μου αρέσει που είμαι queer», καταλήγει στο μήνυμα του που έχει προκαλέσει αίσθηση στη βιομηχανία του θεάματος, λέγοντας ότι από εδώ και στο εξής θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις ώστε ο κόσμος να γίνει ένα καλύτερο μέρος, για όλους τους ανθρώπους, όλων των μειονοτήτων χωρίς καμία εξαίρεση.

Ας σημειωθεί ότι έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί για τον τρόπο που τα media κάλυψαν το come out του, επιμένοντας να αναφέρονται στην παλιά ταυτότητα φύλου του ηθοποιού – ως Ellen Page, δηλαδή- και τη στιγμή που γινόταν προσπάθεια να γίνει κατανοητή η αλλαγή…