Παρουσίαση της νέας σειράς OROPHOGRAPHIA των οπτικών ΚΟΗΣ στην Σύρο με την Μαρία Μπεκατώρου

Το φωτεινό απόγευμα του Ιούλη μπαίνει λαίμαργα μέσα από τα μεγάλα παράθυρα στο αρχοντικό της οικογένειας Κοή στην οδό Θυμάτων Σπερχειού, στην πιο ζωντανή συνοικία της Ερμούπολης. Η μοναδικής αισθητικής οροφογραφία δεσπόζει στο μεγάλο σαλόνι, και το σχέδιο που έχει εμπνεύσει μέχρι σήμερα μία μεγάλη σειρά από αντικείμενα φορέσιμης τέχνης, όπως γυαλιά, μεταξωτά μαντήλια, κοσμήματα και υφαντές τσάντες, λούζεται στο φως. Οι νότες από το πιάνο τρέχουν ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους, διακεκριμένους πελάτες και φίλους του brand και της ψυχής του, του χαρισματικού οπτικού Σταύρου Κοή. Τα ιστορικά soirée που κάποτε διοργάνωνε εδώ η μητέρα του, Μυρσίνη, αναβιώνουν αυτή την ξεχωριστή μέρα μέσα από τα περαστά που σέρβιρε κάποτε εκείνη, κι ετοιμάστηκαν με βάση τις καλά φυλαγμένες συνταγές της ειδικά για την εκδήλωση.

Σήμερα αποκαλύπτονται τα σχέδια της νέας σειράς γυαλιών Orophographiaτου brand ΚΟIS SYROS. Η συλλογή γυαλιών ηλίου που μετρά φέτος την έκτη της ενσάρκωση, εμπνευσμένη από την οροφογραφία και βασισμένη σε μία «τρελή ιδέα» του Σταύρου Κοή, ότανέψαχνε για τρόπους να υποστηρίξει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Κάθε χρονιά, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις δίνονται από το brand ΚΟIS SYROS υπέρ της προσπάθειας ένταξης της Ερμούπολης στον Κατάλογοτων Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Σήμερα, δίπλα στον Σταύρο Κοή, βρίσκεται για άλλη μία φορά η Μαρία Μπεκατώρου, φίλη του brand εδώ και πολλά χρόνια, προβάροντας ενθουσιασμένη τα νέα γυαλιά της συλλογής:

Παύλος Χατζηγρηγορίου-Σταύρος Κοής-Μαρία Μπεκατώρου
Το καινούργιο σχέδιο Orophographia σε 3 χρώματα

Σε τρία χρώματα, μπλε, μαύρο και μπεζ, τα τρία μοντέλα φιλοξενούν στον βραχίονά τους μία λεπτομέρεια από το περίτεχνο σχέδιο της οροφογραφίας, αποτυπωμένη με λέιζερ, μία τεχνική που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ είναι ο τεχνικός συνεργάτης που έδωσε υπόσταση στην έμπνευση της ομάδας KOIS SYROS, ολοκληρώνοντας το όραμά του με συνέπεια και τεχνική τελειότητα. Τιμώντας το παρελθόν ενώ παράλληλα επενδύει στο μέλλον, το brand KOIS SYROS δημιουργεί μοναδικά κομμάτια που αγκαλιάζονται ένθερμα, τόσο από εμπνευσμένες fashionistas όσο και από τους λάτρεις του κλασικού, όταν εκείνο παντρεύει την ποιότητα με την υψηλή αισθητική.

Η σειρά Orophographia είναι διαθέσιμη στα καταστήματα οπτικών ΚΟΗΣ στην Ερμούπολη της Σύρου και στο e-shop www.kois-optics.gr

leave a reply

Your Review