Πέντε πράγματα που δεν ήξερες για την Ευγενία Σαμαρά

Αυτό το κορίτσι δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει. Υποδύεται τη Νόρα στη σειρά Έρωτας Μετά του Alpha, παίζει στις παραστάσεις Του Κουτρούλη ο Γάμος και Μαμά και βρήκε χρόνο να συμμετάσχει στις ταινίες Ευτυχία και Για Πάντα. Αυτή είναι η χρονιά της.

Φωτογραφία: Κοσμάς Κουμιανός
  1. Είμαι 32 χρονών, γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και τώρα μένω στη Νεάπολη. Είχα την επιθυμία να γίνω ηθοποιός από έξι χρονών, από τότε που άρχισα να πηγαίνω σχολείο και να παίζω σε θεατρικά. Κάποια στιγμή στο λύκειο υπήρξε μια τρομοκρατία από δασκάλους και γονείς για το πώς θα βρω δουλειά και πώς θα ζήσω ως ηθοποιός, οπότε έδωσα Πανελλήνιες με σκοπό να περάσω στη Γεωπονία για να ασχοληθώ με την αρχιτεκτονική τοπίου. Στον πρώτο χρόνο, αποφάσισα ότι δεν ήταν αυτό για μένα και συνέχισα με τις σπουδές μου στη δραματική.
  2. Είχα το σύνδρομο της καλής μαθήτριας στο σχολείο και συνεχίζω να το έχω. Θέλω να είμαι πολύ σωστή σε όλα, να μη μου πει κανείς ότι δεν έχω κάνει κάτι καλά. Αυτή η τελειομανία και η ανάγκη μου να προλαβαίνω τις ανάγκες των άλλων με ζορίζει πάρα πολύ στη ζωή μου, γιατί δεν με πάει πιο πέρα και τελικά δεν ικανοποιώ τις δικές μου πραγματικές ανάγκες. Έχω καταφέρει να το περιορίσω πολύ με ψυχοθεραπεία και πολλή δουλειά δική μου.
  3. Η δουλειά μου είναι ένα από τα πράγματα που με γεμίζει πάρα πολύ. Έχω την ανάγκη να υπάρχω σωματικά και πνευματικά σε αυτό τον χώρο. Επίσης, λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά, γιατί μέσα από τους ρόλους ανακαλύπτω πράγματα και για τον εαυτό μου. Τι άλλο με γεμίζει; Ο σύντροφός μου και οι άνθρωποι που αγαπώ. Μου είναι απαραίτητοι για να είμαι ευτυχής και ισορροπημένη.
  4. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, μου αρέσει να βγαίνω για φαγητό, να βρίσκομαι με φίλους στο σπίτι και να παίζουμε επιτραπέζια, να ακούω μουσική και να διαβάζω. Η καινούργια αγαπημένη μου ασχολία -και επιτέλους ένας τρόπος να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου στη γεωπονία- είναι να φροντίζω τα φυτά μου. Μετακόμισα σε καινούργιο σπίτι με μπαλκόνι και το έχω γεμίσει με λουλούδια. Τρελαίνομαι να ασχολούμαι μαζί τους με τις ώρες κάθε μέρα. Και βέβαια βλέπω πολλές ταινίες.
  5. Μου αρέσει όταν με αναγνωρίζουν στον δρόμο και μου δίνουν συγχαρητήρια. Νιώθω ευγνωμοσύνη και χαίρομαι που αυτό που κάνω έχει αγγίξει κάποιους ανθρώπους.

leave a reply

Your Review