Πήγαμε στο Frankie στη Νέα Ερυθραία

Το αδερφάκι του κολωνακιώτικου Frankie  άνοιξε πριν από λίγο καιρό στη Νέα Ερυθραία για να εξαπλώσει τη nice ‘n easy φιλοσοφία και στα βόρεια. Όταν το επισκεφθήκαμε, η βραδιά ήταν αρκετά ζεστή για να μπορείς να καθίσεις στα έξω τραπέζια, αλλά έτσι κι αλλιώς  ο εσωτερικός χώρος είναι τόσο μοντέρνος και ανοιχτόκαρδος, που και τον χειμώνα δεν θα νιώθεις ότι κλείνεσαι μέσα.

Η  κουζίνα  παίζει με τις προσεκτικά επιλεγμένες φρέσκες βιολογικές και παραδοσιακές ύλες και τις μεταφράζει σε «μπουκιά και συχώριο» ιταλικά πιάτα, pasta και ζύμες, με κάποια από αυτά  να φλερτάρουν με το gluten free ή το αμιγώς vegan για να μη μένει κανένας παραπονεμένος.

Pinsa Mozzarella με bocconcini, ντομάτα και φύλλα βασιλικού

Ο καταξιωμένος chef Παναγιώτης Μωυσής, που έχει σχεδιάσει το μενού μαζί με τον executive chef Χρήστο Αθανασιάδη, πριν καν δοκιμάσουμε την πρώτη μπουκιά, μας δήλωσε ότι θέλει να βλέπει τα πιάτα αδειασμένα. Δεν τον απογοητεύσαμε. Ό,τι κι αν μας σερβίρισαν ήταν άψογο, με κορυφαίο πιάτο το εξαίσιο ραβιόλι αστακού που αποθεώσαμε μέχρι την τελευταία μπουκιά. Όσο για το προσωπικό, απόλυτα φιλικό και καθόλου στημένο. Φυσικά και θα ξαναπάμε.

Info: Χαριλάου Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 6932-495507

leave a reply

Your Review