PLAY: Πτήσεις από Αθήνα προς Ισλανδία και ΗΠΑ από τον Ιούνιο του 2023

Η χαμηλού κόστους ισλανδική αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα

Η PLAY, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία από την Ισλανδία, ξεκίνησε τις πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις από την Αθήνα προς την Ισλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχοντας αρχικά στο πρόγραμμά της δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, αρχής γενομένης από τις 3 Ιουνίου 2023.

Η PLAY προσφέρει υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και έχει 27 προορισμούς στο δίκτυο δρομολογίων της. Από τη νέα χρονιά στον στόλο της εταιρείας θα λειτουργούν 10 Airbus A320/A321neo.

Η PLAY ιδρύθηκε το 2019 και είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ισλανδίας που προσπαθεί να κάνει τα ταξίδια προσιτά για όλους. Το βασικό σύνθημά της είναι «Payless, PLAY more» (Πληρώστε λιγότερο, ΠΑΙΞΤΕ περισσότερο), που σημαίνει ότι οι πελάτες της ξοδεύουν λιγότερα για τα αεροπορικά εισιτήριά τους και έτσι μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα ενώ διασκεδάζουν στους προορισμούς στους οποίους τους μεταφέρει η PLAY.

Η Ισλανδία φημίζεται για τη μοναδική φυσική ομορφιά της: μέσα σε μια μέρα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πανέμορφους καταρράκτες, θερμοπίδακες, παγετώνες, μαύρες παραλίες και να κάνει μπάνιο σε φυσικές πισίνες. Η πρωτεύουσα Ρέικιαβικ προσφέρει μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και έντονη νυχτερινή ζωή.

Από την Ισλανδία, οι επιβάτες της PLAY μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια προς τέσσερις προορισμούς: Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστώνη και Βαλτιμόρη. Ο χρόνος πτήσης από την Αθήνα στο Ρέικιαβικ είναι περίπου 5 ώρες 30 λεπτά και για όσους ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ο χρόνος για την πτήση ανταπόκρισης θα είναι περίπου 2 ώρες.

«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Αθήνα. Όπου έχουμε ξεκινήσει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας έως τώρα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πέσει. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μας και για την Ελλάδα: να έρθουμε δυναμικά και να μειώσουμε το κόστος των πτήσεων προς την Ισλανδία και τις ΗΠΑ από την Αθήνα», δήλωσε ο BirgirJónsson, Διευθύνων Σύμβουλος της PLAY.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών από την Αθήνα προς την Ισλανδία έχει αυξηθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια, ήδη πριν από την πανδημία –ετήσιος ρυθμός αύξησης 20% μεταξύ 2015 και 2021, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση τον τελευταίο έναν χρόνο –περίπου 8.700 ταξιδιώτες μεταξύ Ιουλίου 2021 και Αυγούστου 2022, με τους περισσότερους να επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ισλανδία τον Αύγουστο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στη Βόρεια Αμερική από την Αθήνα, με 500 επιβάτες πτήσεων καθημερινά, είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την PLAY να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά για να αλλάξει τους όρους του… παιχνιδιού.

«Στην PLAY μπορείτε να επιλέξετε πώς θα ταξιδέψετε. Είναι όπως όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, όπου μπορείτε να επιλέξετε από το μενού αυτό που εσείς θέλετε», εξηγεί ο Birgir Jónsson και καταλήγει: «Με αυτόν τον τρόπο οι επιβάτες μας μπορούν να επιλέξουν πόσα ξοδεύουν για τις υπηρεσίες μας με βάση τις ανάγκες τους. Είμαστε σίγουροι ότι έτσι θα κάνουμε τα ταξίδια πιο προσιτά, πιο ευχάριστα και λίγο πιο διασκεδαστικά –γιατί σε ποιον δεν αρέσουν οι καλές προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια;»

PLAY CEO Birgir Jónsson in his office

Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται εύκολα και γρήγορα μέσω της ιστοσελίδας www.flyplay.com.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Play ή ακολουθήστε την Play στο Facebook, το Instagram, το Twitter ή το TikTok.

leave a reply

Your Review