Πρίγκιπας Harry και Meghan Markle: Νέος σάλος με τοποθέτησή τους για τις ΗΠΑ

Τα λένε εξαιρετικά μόνο που ξέχασαν κανά δυο σημαντικές λεπτομέρειες...

Υπό κανονικές συνθήκες στα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Βρετανίας δεν επιτρέπεται να σχολιάζουν την πολιτική της χώρας τους ή άλλων χωρών, τηρώντας την πολιτική της ουδετερότητας. Όμως, αυτό, όπως φαίνεται, δεν ισχύει για τον πρίγκιπα Harry και τη σύζυγό του, Meghan Markle, οι οποίοι προσφάτως τοποθετήθηκαν για τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές και για τη “ρητορική μίσους” του Τραμπ.

Και ενώ αν έκανε οποιοσδήποτε άλλος αυτές τις δηλώσεις, ενδεχομένως θα αποθεωνόταν το ζευγάρι αυτή τη στιγμή σταυρώνεται για βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που φιλοξένησε το Time και στο οποίο καλούν τους Αμερικανούς να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους, απορρίπτοντας “τη ρητορική μίσους, τα fake news και την τοξικότητα του διαδικτύου”…

Βέβαια, εκείνο που, δυστυχώς ορθά, παρατήρησαν οι επικριτές του πρίγκιπα είναι ότι όλα αυτά τα λέει ένας άνθρωπος, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει ψηφίσει ποτέ, καθώς η ψήφος δεν επιτρέπεται σε μέλη της βασιλικής οικογένειας και είναι κάπως περίεργο να παρακινεί τους άλλους για το τι να πράξουν σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τις ΗΠΑ του Τραμπ και της αμφιλεγόμενης πολιτικής του.

«Κάθε τέσσερα χρόνια μας λένε το ίδιο πράγμα, πως αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας. Αλλά αυτή την φορά, είναι», ακούγεται να λέει η πρώην Δούκισσα του Σάσεξ στο βίντεο, το οποίο μεταδόθηκε ως μέρος του “Time 100”, της ετήσιας λίστας του περιοδικού με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. «Όταν ψηφίζουμε, οι αξίες μας τίθενται σε δράση και ακούγονται οι φωνές μας. Η φωνή σας είναι μια υπενθύμιση πως σας ενδιαφέρει, γιατί αξίζει να ακουστείτε», κατέληξε στο ίδιο μήνυμα η Markle.

Όπως τονίζεται, είναι κατανοητό για την ηθοποιό να διατυπώνει άποψη και εμμέσως να στηρίζει την υποψηφιότητα του Joe Baiden, τόσο ως αμερικανίδα πολίτης όσο και ως “εχθρός” της διχαστικής πολιτικής του νυν Αμερικανού Προέδρου. Ωστόσο, το μήνυμα του Harry και το γεγονός ότι παίρνει θέση κάποιος που δεν μπόρεσε να επιλύσει τα οικογενειακά του, στην πατρίδα του, αλλά όμως τοποθετείται για την κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

«Καθώς πλησιάζουμε τον Νοέμβριο, είναι ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε την ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και την διαδικτυακή αρνητικότητα. Όταν το κακό ξεπερνά το καλό, για πολλούς, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, διαβρώνει την ικανότητά μας για συμπόνια και την ικανότητά μας να ερχόμαστε στην θέση κάποιου άλλου. Γιατί όταν ένα άτομο αποκομίζει αρνητικότητα από το διαδίκτυο, τα αποτελέσματα είναι αισθητά. Ήρθε η ώρα όχι μόνο να σκεφτούμε, αλλά και να δράσουμε», λέει από τη δική του πλευρά ο γαλαζοαίματος και ολόκληρο το μήνυμα του ζευγαριού μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ >>>