Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Γάμος στη σκιά της πανδημίας και ενός σκανδάλου παιδοφιλίας

...αλλιώς τα ονειρεύτηκε η κόρη του πρίγκιπα Άντριου και τελικά παντρεύτηκε σαν κυνηγημένη

Μυστικά, σαν κυνηγημένοι, μακριά από τα φλας των φωτογράφων και τις κάμερες των τηλεοπτικών δικτύων, καταδικασμένοι στη σκιά, παντρεύτηκαν σήμερα σε κλειστή τελετή στο Ουίνδσορ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο αγαπημένος της, Ιταλός επιχειρηματίας, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι.

Η επίσημη -και μεγαλοπρεπής τελετή- που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου στο παρεκκλήσι του Saint James αναβλήθηκε, αφ’ ενός λόγω της πανδημίας, αφ’ ετέρου λόγω της εμπλοκής του πατέρα της Βεατρίκης, πρίγκιπα Άντριου στο σκάνδαλο παιδοφιλίας που θα φέρει για πάντα πια την υπογραφή του Jeffrey Epstein.

Λέγεται ότι το παρών στον γάμο έδωσε τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, καθώς διέρρευσαν κάποια φωτογραφικά πλάνα τους, με εκείνην να φορά ένα πράσινο παλτό. Λέγεται επίσης ότι παρόντες ήταν τόσο ο εμπλεκόμενος πρίγκιπας, όσο και η μητέρα της νύφης, Sara Ferguson, ωστόσο η λιτή επιβεβαίωση της χαρμόσυνης είδησης από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν ανέφερε πολλές λεπτομέρειες.

«Η ιδιωτική γαμήλια τελετή της πριγκίπισσας Βεατρίκης και του κου Εντουάρντο Μαπέλι Μότσι πραγματοποιήθηκε στις 11 π.μ. την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο Βασιλικό Παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο Royal Lodge, του Γουίνδσορ. Στην μικρή τελετή παραβρέθηκαν η βασίλισσα Ελισάβετ, ο δούκας του Εδιμβούργου και στενά μέλη της οικογένειας. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλες τις σχετικές κυβερνητικές οδηγίες», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας και η πριγκίπισσα είχαν ανακοινώσει τους αρραβώνες τους τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, με εκείνον να της προσφέρει ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, κατά την διάρκεια μιας ρομαντικής απόδρασης στην Ιταλία. Λίγο καιρό αργότερα, ανακοίνωσαν την ημερομηνία του γάμου τους, προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου, σε μία τελετή για 150 καλεσμένους στο Λονδίνο και μία μεγάλη δεξίωση, η οποία θα ελάμβανε χώρα στους κήπους του Παλατιού.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε, τελικά, παρά μόνο ένας γάμος στη σκιά, που δεν επηρεάστηκε μόνο από το βρετανικό lock down, αλλά και από την προφανή αδυναμία του Παλατιού στην παρούσα φάση να χειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας.