Soil και Monk’s Beard: Δύο νέα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς αυτό το μήνα

Φαγητό ή ποτό, αυτά είναι τα νέα μέρη που πρέπει να ανακαλύψεις αυτόν τον μήνα.

 

SOIL: ALEPOCHORI EXPERIENCE

Το Soil, το εστιατόριο με τη γήινη φιλοσοφία που προσφέρει μια ολιστική γαστρονομική εμπειρία, ανοίγει τις πόρτες του στον κήπο του στο Αλεποχώρι. Μέσα από το Alepochori Experience μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη βιώσιμη γαστρονομία και τις μεθόδους με τις οποίες οι πρώτες ύλες τροφοδοτούν το βραβευμένο με αστέρι Michelin και Green Michelin εστιατόριο. Η παραγωγή του κήπου, τα βότανα και τα λουλούδια αποτελούν την πυξίδα για τη σύλληψη και τη δημιουργία των πιάτων του Soil, και για πρώτη φορά το εστιατόριο δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει συνολικά τη farm to table προσέγγισή του. Το Alepochori Experience ξεκινά από το σπίτι του Soil στο Παγκράτι, συνεχίζεται στον κήπο στο Αλεποχώρι με ξεναγούς τον chef Τάσο Μαντή και τον πατέρα του, τον «μαστρο-Μπάμπη», και ολοκληρώνεται στο νεοκλασικό του Soil, στο chefs table, μέσα από την ανοιχτή κουζίνα. Όλα όσα συλλέχθηκαν από τον κήπο του Αλεποχωρίου αναγεννιούνται σε συνταγές γήινης φιλοσοφίας, με τον chef να επιμελείται τα πιάτα και να μυεί τους καλεσμένους στη δική του γαστρονομική φιλοσοφία, που είναι ριζωμένη στη γη, στις αρχές της βιωσιμότητας και της zero waste πολιτικής.

TIP Επιλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα συνοδεύουν και αναδεικνύουν τις γεύσεις.

Φερεκύδου 5, Μετς, τηλ. 210 7513505

MONK’S BEARD

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης και η Φανή Παναγοπούλου του φημισμένου San Michali food & culture της Σύρου εγκαθίστανται μόνιμα στην Αθήνα και ανοίγουν το νέο γαστρονομικό πόνημά τους στον Νέο Κόσμο. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του sustainability, των ζυμώσεων και των παραδοσιακών τεχνικών, φτιάχνουν ένα fine dining μενού με αναφορές σε διαφορετικές κουζίνες, από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι την Εγγύς Ανατολή. Ο chef δίνει ευκαιρία επιτέλους στον ξυλόφουρνο, που αξιοποιείται για μερικές από τις πιο δυνατές συνταγές του, και εμμένει στις άριστες πρώτες ύλες, που είναι κυρίως βιολογικές. Το γάλα τους έρχεται από το οικολογικό αγρόκτημα Λιβαδερού, τα λαχανικά τους από το αγρόκτηµα της Δήμητρας Τσακίρη στο Κυβέρι Αργολίδας και από το Μποστάνι στο Παγκράτι, ενώ για τα κρέατα συνεργάζονται με το La Meat Maison, μέσω του οποίου έχουν έρθει σε επαφή με μία φάρμα στην Κρήτη και μία στη Μυτιλήνη που ταΐζει τα αμνοερίφια με ελιές. Ο chef ξεκίνησε πρόσφατα μαθήματα τυροκομίας και σερβίρει και δικά του τυριά –όπως παλαιωμένη κοπανιστή, καρίκι που ωριμάζει σε νεροκολοκύθες και μοτσαρέλα–, ενώ τα αλλαντικά που χρησιμοποιούν –από το σαλάμι αέρος και την coppa μέχρι τη χοιρινή πανσέτα, τη λούζα και το προσούτο– είναι δικά τους.

TIP Η λίστα των κρασιών έχει την υπογραφή του βραβευμένου Άρη Σκλαβενίτη (Oinoscent), ενώ ο pastry chef είναι ο Mανώλης  Στήθος, ο ζαχαροπλάστης που έχει περάσει από το Funky Gourmet, το CTC και τη Σπονδή.

Δίπλα 2, Πάρκο Αγίου Σώστη, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9588266

leave a reply

Your Review