Ο Pedro Pascal και ο Ethan Hawke ερωτεύονται στο νέο “queer western” του Almodovar

Πρεμιέρα έκανε χθες στις Κάννες η νέα πολυαναμενόμενη μικρού μήκους ταινία του Pedro Almodόvar “Strange Way of Life”. 

Η ταινία ήδη από την ανακοίνωση της είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των φαν παγκοσμίως, αφού σχεδόν σύσσωμη η κοινότητα των εκατομμυρίων ακολούθων του νέου viral “zaddy”, του Pedro Pascal δηλαδή, δήλωνε ενθουσιασμένη στο ενδεχόμενο να παρακολουθήσει ένα western ειδύλλιο να εκτυλίσσεται ανάμεσα σ΄αυτόν και τον αγαπημένο πρωταγωνιστή του “Before Sunrise”, Ethan Hawke.

Στη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Almodόvar – μετά το “The Human Voice” του 2020 – ένας σερίφης κι ένας cowboy ξανασμίγουν 25 χρόνια μετά από το τέλος της σχέσης τους. Όλη η δράση στρέφεται γύρω από το ενδεχόμενο ν΄αναζωπυρωθεί πάθος ανάμεσα τους, αλλά και τα απώτερα κίνητρα που έχει ο καθένας για αυτή τους τη συνάντηση. Τελικά η ταινία έρχεται ν΄απαντήσει στο ερώτημα που τίθεται δια στόματος Pedro Pascal στο τέλος του τρέιλερ: “Τι μπορούν να κάνουν δύο κουμπόηδες που αποφασίζουν να περάσουν τη ζωή τους μαζί σε ένα ράντζο;” 

 

Η ταινία έχει συνολική διάρκεια μισή ώρας και περιγράφηκε  από τον Almodóvar ως «ένα queer Western, με την έννοια ότι στην ταινίαν υπάρχουν δύο άντρες οι οποίοι αγαπιούνται μεταξύ τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης στο podcast της Dua Lipa «At Your Service» τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ παρευρέθηκαν μόνο ο σκηνοθέτης της ταινίας και ο Ethan Hawke, με τον Pedro Pascal ν’ απουσιάζει λόγω των γυρισμάτων της ταινίας “Gladiator 2” .

 

leave a reply

Your Review