Σπύρος Γραμμένος: “Οικογενειακός φίλος με βίασε στα 13 μου χρόνια”

Ο μουσικοσυνθέτης Σπύρος Γραμμένος μίλησε στο The Press Project και αποκάλυψε πως σε ηλικία 13 ετών βιάστηκε από οικογενειακό φίλο. Ο ίδιος βρήκε τη δύναμη να μοιραστεί το δικό του βίωμα, μετά τη χιονοστιβάδα καταγγελιών για σεξουαλικές και κάθε είδους κακοποιήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Ευχαρίστησε τη Σοφία Μπετατώρου και όλους όσοι μίλησαν και έσπασε επιτέλους η σιωπή και όπως τόνισε, ένιωσε ότι πρέπει να σταματήσει και ο ίδιος να φοβάται αυτόν τον άνθρωπο που τον κακοποίησε.

Η περιγραφή όσων βίωσε σοκάρει και ο ίδιος εξομολογήθηκε πως ακόμη παλεύει με τις κρίσεις πανικού. Όπως σημείωσε, για χρόνια δεν είχε αντιληφθεί τι του είχε συμβεί, από έναν άνθρωπο που ήταν ο άντρας φίλης της μητέρας του.

 

“Πάνω σε όλο αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο καιρό, νιώθω την ανάγκη να πω μια προσωπική ιστορία. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να μιλήσω για αυτό. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη που δημιούργησε πραγματικά μια μπάλα, η οποία έφυγε από μέσα μου πριν λίγες μέρες που κατάφερα να το πω στην μητέρα μου. Θέλω να ολοκληρωθεί και να το πω δημόσια. Έχω πέσει θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, όπου ένας οικογενειακός φίλος, όταν ήμουν 13 χρονών με πολύ έξυπνο και ωραίο τρόπο με πήγε στο σπίτι του, με ξάπλωσε στο κρεβάτι, μου έκανε στοματικό και μετά ανέβηκε από πάνω μου και προσπάθησε να πηδηχτεί. Εγώ ή ήμουν μουδιασμένος εντελώς και δεν κατάλαβα αν συνέβη κάτι ή δεν είχα στύση. Δεν ξέρω. Μετά μου είπε αρκετές φορές να πάω σπίτι του, όπου αρνήθηκα. Πέρασαν πολλά χρόνια, στα 35 μου μίλησα πρώτη φορά στην ψυχολόγο μου. Συνέβη το καλοκαίρι του 1993. Μίλησα στην ψυχολόγο μου πριν έξι χρόνια, αλλά το έλεγα “συμβάν”, δεν το είχα ονομάσει καν κάπως. Δεν μπορούσα να του δώσω την ταμπέλα που έχει κανονικά. Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια, δεν μπορώ να τον κυνηγήσω νομικά, δε μπορώ να πάω σε κάποιον δικαστή. Για το θύμα δεν παραγράφεται ποτέ και πρέπει τα άτομα που τους συμβαίνουν τέτοια πράγματα να το λένε”. 

Όσο για το πώς ξεκίνησαν όλα, ο Σπύρος Γραμμένος ανέφερε “Την πρώτη φορά που πήγα σπίτι του, μου έβαλε ερωτική ταινία, μου έδωσε τσιγάρο και μου είπε να αυνανιστούμε. Πήγα και δεύτερη φορά, εκεί κατηγορώ τον εαυτό μου “Γιατί ξαναπήγα;”. Κατηγορούσα τον εαυτό μου για αυτό. Αυτός ο άνθρωπος ζει και έχει κανονικά τη ζωή του. Μπορεί να συνεχίζει να το κάνει κιι εγώ δεν μπορώ να τον καταγγείλω κάπου. Τον είδα φέτος το καλοκαίρι και τον χαιρέτησα αμήχανα. Θέλω δικαιοσύνη, αυτό απαιτώ. Εύχομαι να μην έχει πειράξει άλλον άνθρωπο. Μιλώντας με δικηγόρο έμαθα ότι είχα πέσει θύμα βιασμού. Παλεύω με κρίσεις πανικού” κατέληξε.

leave a reply

Your Review