Ο μακιγιέρ της Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει το μυστικό για να μη μένει το κραγιόν στη μάσκα

Η πανδημία που πλήττει τον κόσμο παραπάνω από έναν χρόνο έχει φέρει νέα δεδομένα και όρους στη ζωή μας. Η “καραντίνα” μπήκε στο λεξιλόγιο μας, οι φόρμες έγιναν το αγαπημένο μας ρούχο και η χρήση μάσκας αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Προκειμένου να ελαφρύνουμε την κατάσταση -που κατά γενική ομολογία έχει κουράσει τους πάντες- ας πούμε ότι η μάσκα είναι το αξεσουάρ της εποχής.

Η πολύωρη χρήση μάσκας και ειδικά στον χώρο εργασίας δημιουργεί και μερικά θεματάκια. Θέλουμε, για παράδειγμα, να βάλουμε το ωραίο μας κραγιόν και το αποτέλεσμα είναι να το βρίσκουμε στη μάσκα. Ο μακιγιέρ της Μισέλ Ομπάμα, Καρλ Ρέι, αποκάλυψε το μυστικό για να μένει σταθερό το κραγιόν ακόμα και όταν φοράμε μάσκα.

 

 

  • Ξεκινάμε με απολέπιση και ενυδάτωση των χειλιών. «Με απολέπιση θα ξεφορτωθείτε το ξηρό δέρμα και τα νεκρά κύτταρα και θα κάνει τα χείλη σας λαμπερά και απαλά. Τα scrubs με ζάχαρη είναι φανταστικά».
  • Εφαρμόζουμε ένα primer χειλιών ή concealer για να δημιουργηθεί ένας smooth καμβάς για ιδανική κάλυψη και ενυδάτωση, ώστε να βοηθήσουμε στη μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα του χρώματος. Το concealer το εφαρμόζουμε με ταμποναριστές κινήσεις και βοηθά ώστε να μην αλλοιωθεί το χρώμα του κραγιόν.
  • Εφαρμόζουμε ένα lip liner σε όλη την επιφάνεια των χειλιών και τέλος το κραγιόν. Δεν ξεχνάμε να περνάμε με ταμποναριστές κινήσεις ένα χαρτομάντηλο στα χείλη.

Κι αν όλα αυτά είναι γνωστά, ο make up artist της Μισέλ Ομπάμα μας δίνει τον τρόπο  για να μη μένει το κραγιόν στη μάσκα. Ρίχνουμε  πάνω στο χαρτομάντιλο ελάχιστη ποσότητα διαφανούς πούδρα, πριν το πιέσουμε ελαφρά στα χείλη. Η πούδρα απορροφά την υγρασία και το κραγιόν μας μένει σταθερό στα χείλη.